2. kolo
28.08.2016 20:45 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Sampdoria porazila oslabenou Atalantu

Atalanta padla v Janově, tři body zůstávají na kontě Sampdorie. Té hodně pomohl i fakt, že byl ještě před koncem první půle vyloučen Carlos Carmona, takže Orobici museli hrát v početní nevýhodě poměrně dlouhou dobu.

Domácí Sampdoria se pokusila připsat si další body, o které do Janova přijela bojovat Atalanta. Nově tvořený domácí tým se opět spoléhal na hráče jako Alvarez, Quagliarella nebo Muriel s Vivianem, ke kterým se přidali mladíci jako Linetty nebo Torreira. Mezi náhradníky usedli například Schick nebo Fernandes s Praetem.

Atalanta trochu bojuje s vyvážeností kádru, ale chtěla navázat na dobrý výkon z prvního kola. Takže v záloze opět nastoupil mladík Kessie, který minule příjemně překvapil. Do hry se od úvodu dostali i Kurtić, Sportiello, Zukanović nebo navrátilec Paloschi.

Po chvíli ticha, která byla na všech italských stadionech věnována obětem nedávného ničivého zemětřesení, se domácí pustili do svého soka s chutí sobě vlastní. Luis Muriel si však počínal až příliš ostře při svém průniku, takže jeho akce brzy skončila. Atalanta hrozila spíše střelami z velké vzdálenosti, jakou byla ta Jasmina Kurtiće. Jenže ten mířil těsně vedle. Stejně se na druhé straně vedlo Luisi Murielovi, který rovněž pálil těsně vedle.

Hra byla od té doby hodně kouskovaná a sudí Doveri několikrát musel uklidnit soky na obou stranách, kteří si počínali příliš agresivně. Carlos Carmona za to dostal žlutou kartu, Frank Kessie napomenutí od sudího. O trochu fotbalovosti se pokoušel Alberto Paloschi, který ale přízemní nahrávkou do pokutového území nikoho ze spoluhráčů neoslovil.

V Bergamu mají nového hrdinu, kterého vedení několikrát jen za tento týden odmítlo prodat. Sbírá sice teprve první minuty v Serii A, jenže vždy patří k nejlepším. Seznamte se, Franck Kessie. Mladý zázrak a defenzivní univerzál, který ale za 120 minut tohoto ročníku zatím vstřelil tři branky! Ve 27. minutě se dostal k odraženému míči a z první jej napálil do sítě!

Odpovědět chtěl Vasco Regini, který po půlhodině hry pálil velmi povedeně. Jenže k jeho smůle střela skončila na tyči! Přesto se Doria dočkala kýžené branky. Deset minut před koncem první půle totiž došlo k faulu v šestnáctce, z čehož díky penaltě těžil zkušený střelec Fabio Quagliarella - 1:1 a začínalo se od nuly.

Pokud Orobici pomýšleli na další útok, situaci jim rozboural Carlos Carmona, který krátce před koncem první půle hloupě fauloval a protože už jednu žlutou kartu měl, oslabil svůj tým nuceným odchodem do šaten! A Doria toho ihned využila. Ve 45. minutě totiž vedoucí branku vstřelil Edgar Barreto, který hlavičkoval přesně a rozjásal domácí ochozy!

Oslabení bylo znát, i když stažení jediného hrotového útočníka asi čekal málokdo. Nevýrazný Alberto Paloschi šel dolů, místo něj si zahrál obránce Konko. Atalanta evidentně hrála na brejky, z nichž ten první se jí málem podařilo proměnit. Alejandro Papu Gómez utekl obráncům a vyslal ostrý pas o vápna, kde však v tuto chvíli už chyběl Paloschi. Jako by toho Atalanta neměla už dost, ze střídačky vstal ještě Dennis Praet, který měl oživit hru Dorie.

O to samé se pokoušel také Karol Linetty, který po hodině hry hezky hledal kolegy ve vápně. Dvacet minut dopřál trenér Giampaolo také nováčkovi v útočné linii Dorie, Antemu Budimirovi. Ani ten ale s výsledkem nic neudělal.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.com, goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0 1

Reagovat
smazaný uživatel

2-2

Reagovat
eL

A co Shick?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele