34. kolo
29.04.2017 20:45 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Schickův gól proti Turínu na výhru nestačil

Turínské FC dnes nepodalo před vlastními diváky moc dobrý výkon a v sobotním zápase prohrávalo velmi brzy. Sampdoria opět mohla spoléhat na Patrika Schicka, který vstřelil svůj 11. gól v sezoně. Ani ten ale na výhru nestačil, protože v závěru se trefil Juan Manuel Iturbe.

Domácí Býci nastoupili proti Dorii velmi odhodlaní, trenér Siniša Mihajlović opět spoléhal na nový modul. V něm hráli tři ofenzivní hráči Falqué, Ljajić a Boyé, kteří podporovali vysunutého hrota Belottiho. V bráně opět nastoupil Joe Hart, který dnes soupeřil se Schickem, Quagliarellou a Fernandesem. Brankáře Puggioniho v hostující bráně chránili Bereszyński, Silvestre, Škriniar a Regini.

V první velké šanci se ocitl srbský talent Adem Ljajić, který dostal přihrávku od Iaga Falquého. Ljajić sice obehrál Slováka Škriniara, jenže brankáře Puggioniho v bráně Námořníků donutil jen a pouze k výbornému zákroku. Doria se v začátku trochu ostýchala, ale ve 12. minutě jí ofenzivní akce vyšla.

Karol Linetty protančil s balonem u nohy až k vápnu, kde obehrál dva obránce. Třetí už mu vystavil stopku, ale Linetty dokázal těsně před atakem kopnout míč vedle sebe. Tam stál Patrik Schick, který v rychlosti švihl nohou a poslal míč krásně přímo k tyči!

Turín byl v prvních momentech mnohem aktivnějším mužstvem, které často brzdily jen chyby ve finální fázi. Povedenou a rychlou kombinaci rozjel Davide Zappacosta přes Adema Ljajiće, který na malém vápně hledal nabíhajícího Iaga Falquého. Zkušený útočník však ve velké rychlosti netrefil prázdnou bránu! Dorii následně nevyšla spolupráce mezi Quagliarellou a Fernandesem, jehož samostatný náběh zlikvidoval na poslední chvíli Joe Hart.

První poločas se chýlil ke svému konci a do kabin šla spokojenější hostující strana. Mohlo to být ale úplně jinak, protože před koncem první půle vyrobil další chybu dnes roztržitý Milan Škriniar, který dělal kličku Ljajićovi. Ten dostal balon na Falquého, jenže jeho chbá střela mířila nad! Doria pokračovala v náporu ve druhé půli bez Schicka, který musel kvůli zranění střídat.

Do akce musel následně brankář Joe Hart. Linetty totiž nacentroval ze středu hřiště a Fabio Quagliarella namířil svoji hlavičku obloučkem pod břevno, kde byl Hart na poslední chvíli. O chvíli později pálil zase Lucas Boyé a jeho tvrdou ránu musel likvidovat brankář Christian Puggioni lvím skokem. Vasco Regini pak sprintoval po levé straně a nabídl míč střídajícímu Ricky Álvarezovi, jenže jeho vybídku Budimir nevyužil.

Dvacet minut před koncem měl hodně štěstí brankář Puggioni, protože po standardní situaci od Zappacosty se balon dostal až k Belottimu. Mladý ital však mířil jen do míst, kde stál brankář Dorie. Toho překonal až iturbe, který střídal v 72. minutě.

O pouhých sedm minut později totiž mladý útočník využil krásného centru za obranu od Adema Ljajiće a chyby Vasca Reginiho. Zkušený bek totiž míč nepokryl a navíc neodvrátil. Iturbe mu v rámci pravidel balon sebral a sám před brankářem Puggionim nechybil! A protože v samém závěru Belotti hlavičkoval nad, body se dělily.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele