36. kolo
14.05.2017 15:00 CET
0 : 5
(0:1)

Reportáž

Neapol pěti góly zesměšnila obranu Turína

Turín hlásal, že svou kůži nedá lacino, jenže výsledek 5:0 pro hosty z Neapole svědčí o velkých problémech v kádru trenéra Mihajloviće. Neapol řádila díky vidině druhého místa a mezi střelce se zapsali dvougólový Callejón, následně Mertens, Insigne a Zieliński.

Neapol hraje o druhé místo s AS Řím a dnes ji čekalo turínské FC. Tomu prakticky o nic nejde, ale hráči dopředu varovali svého soka, že se nehodlají vzdávat. Prát o body se v domácím dresu mělo Zappacosta, Rossettini nebo Molinaro s defenzivními úkoly, zatímco zranění konkurenta Džeka chtěl vepředu využít Andrea Belotti. Mladého Itala podporovali Falqué, Ljajić a Boyé.

Neapol byla jasným favoritem a její hladovost po bodech byla vidět už z rozhovorů před zápasem. Potvrdila ji také základní sestava, která čítala osvědčená jména. Nechyběli Albiol Koulibaly, Allan, Hamšík, Mertens nebo Insigne s Callejónem. A právě ten byl u první gólové akce zápasu.

Už v sedmé minutě totiž Allan krásnou nabídkou oslovil právě Josého Callejóna, který si naběhl do vápna a ze strany propálil brankáře Harta - 1:0 pro Partenopei.

Ti se samozřejmě nespokojili s jedním gólem a nepříliš přesvědčivým vedením, takže obranu Turína čekaly horké chvíle. Callejón mohl po dvaceti minutách navýšit skóre, když po krásné přihrávce parádně obehrál bránícího protihráče a poté vystřelil ke vzdálenější tyči. Tu však těsně minul. Neuspěl z následné akce ani Dries Mertens, který se ocitl v obrovské šanci sám před brankářem a přeloboval spolu s ním i bránu.

Turínské FC vidět prakticky nebylo, jeho dnes velmi nejistá obrana nechávala projít Neapol zcela jednoduše do zakončení. V útoku to také nebylo ono, protože s říznými a motivovanými obránci Neapole si Belotti a spol. nevěděli rady. Zbývaly snad jen střely z dálky, ale ani v nich domácí Boyé s Ljajićem neuspěli. Brankáře Reinu chtěl po změně stran vystrašit Benassi, ale jeho tvrdá rána nebyla pro Reinu nijak závažná.

Deset minut po změně stran byl hodně blízko kýženému srovnání Lucas Boyé, který ale rychlou střelu poslal jen těsně vedle vzdálenější tyče. A od té doby Neapol začala řádit. Mertens dostal přihrávku do běhu, místo střely ještě přihrál na druhou stranu, kde si všiml volného Lorenza Insigneho. Ten se nerozpakoval a jednoduchou střelou poslal míč mimo dosah brankáře Harta - 2:0 pro Neapol.

O tři minuty později Dries Mertens v obrovské šanci napálil jen Harta, ale další góly na sebe nenechaly dlouho čekat. Dvacet minut před koncem si s míčem pohrál právě Dries Mertens, který si jej navedl na střed a vypálil. Brankář Joe Hart byl u tyče pozdě, takže Neapol vedla již o tři branky! I proto se na hřiště dostaly nové a mladé síly.

Turínskému klubu už nezbývaly síly a evidentně ani chuť s výsledkem něco dělat. Po další obrovské chybě domácích obránců mohl ve skluzu José Maria Callejón zamířit do pázdné brány a slavit tak svůj druhý gól v zápase. Tou dobou už diváci turínský stadion houfně opouštěli.

Ti, kteří odešli, nejspíš dobře udělali. Brankář Joe Hart před frustrovanou a chybějící obranou sám proti útočníkům Neapole nestačil. Deset minut před koncem "neapolského tréninku" poslal Dries Mertens od brankové čáry z pravé strany míč více na střed. Tam si naběhl mladý Polák Piotr Zieliński, který se s ničím nepáral a smutného Angličana z voleje prostřelil - 5:0 pro hosty, kteří stoupají na druhou pozici.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele