9. kolo
23.10.2016 15:00 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Turín v nastavení remizoval s Laziem

Turínské FC zastavilo svou sérii výher, o body jej obralo další příjemné překvapení podzimní části Serie A. Ačkoli Turín vedl díky gólu Iaga Falqueho, nakonec bylo hodně rádo za bod. Ten vybojoval Adem Ljajić až v nastaveném čase druhé půle.

Hodně atraktivní utkání se hrálo na Stadio Olimpico v Turíně, kde s tamním FC změřilo síly římské Lazio. Byl to souboj dvou týmů, které spoléhají na hodně ofenzivní herní styl a v kádru se opírají na dva střelce, kteří by časem měli táhnout italskou reprezentaci. V domácím dresu opět nastoupil trojlístek Belotti, Ljajić a Falque, před brankářem Joem Hartem pak stála obranná čtyřka Zappacosta, Rossettini, Castán a Barreca.

Lazio spoléhalo na střelce Cira Immobileho, kterého doplňovali Andreson s Keitou. Před brankářem Marchettim stála čtyřka v podání Basta, Wallace, Hoedt a Patric. Posily jako Alberto nebo Leitner stále zůstávaly jen na lavičce. Lazio se hodně snažilo napadat a tvořit, ale většinu jeho šancí likvidoval brankář Hart ve spolupráci s jistým stoperem Castánem. Po deseti minutách se hnal do šance Immobile, s nímž v rychlostním souboji zcela nestíhal Luca Rossettini. Jenže přesto pálil mimo.

Hráči obou celků moc dobře věděli, kdo je tím nebezpečným mužem v protějším týmu, takže se Belotti nebo Immobile na druhé straně k míči zas tak moc nedostávali. Zasáhnout tak museli jiní. Po dvaceti minutách se k centru na straně dostal Davide Zappacosta, který skvělým centrem našel na vápně méně obsazeného Iaga Falqueho. To sice není typický hlavičkář, ale dnes mu to vyšlo perfektně - 1:0 pro Turín!

Po půlhodině Benassi hledal na přední tyči Belottiho, ale ten byl proti přesile obrán o míč. Deset minut před odchodem do šaten se Lazio málem radovalo. Míč do běhu dostal hráč na to přímo povolaný - Keita Balde. Jeho rychlost obránci Turína sice marně stíhali, jenže Keita poslal pomalou střelou balon těsně vedle tyče! Lazio si tak na srovnání muselo počkat až do druhé půle.

Deset minut po změně stran se aktivní Lazio znovu pokoušelo o vstřelení branky a tentokrát musel pomáhat brankář Joe Hart. Anglického brankáře vyzkoušel povedenou dělovkou útočník Ciro Immobile, který si zaběhl za obranu Turína a dostal milimetrový pas od Danila Cataldiho. Jenže brankář Hart se vyznamenal a jeho ránu vytáhl s vypětím sil nad břevno! Lazio muselo ještě víc zapnout a do hry byl proto vyslán Filip Đorđević.

Lazio bylo mnohem aktivnějším celkem a domácí působili dojmem, jako by vedli o pět branek a nemuseli hrát. Zato byli potrestáni dvacet minut před koncem, když se k centru ze strany dostal Brazilec Felipe Anderson. Jeho pas mířil na zadní tyč, kde byl volnější Ciro Immobile. Mladý útočník se akrobatických zakončení nebojí, což dokázal parádním kopem přes hlavu! Hart nestihl reagovat a začínalo se od nuly.

V 80. minutě přišel na hřiště hostující talent Alessandro Murgia, který se stal důležitou postavou. Pět minut poté se Lazio hrnulo před domácí bránu a Immobileho ránu fantasticky zlikvidoval brankář Hart. Na následný rohový kop si však nejlíp naskočil právě mladý záložník Murgia a přesnou hlavou nedal brankáři Hartovi šanci. Jeho obránci nechali Harta samotného a Turín prohrával.

Najednou měli Býci naspěch; bez bodů odcházet nechtěli. Na hřiště se dostal Lucas Boyé a jeho přítomnost pomohla. Nejprve se zastřeloval Adem Ljajić, který brankáře Federica Marchettiho nenachytal. V nastavení ale hosté přeci jen kapitulovali a domácí z posledních sil vydřeli penaltu za Cataldiho hru rukou. K balonu se postavil sebevědomý Adem Ljajić, který poslal Marchettiho na opačnou stranu - 2:2.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Benassi, Belotti - Immobile

Reagovat
smazaný uživatel

Torino má podľa mňa super tím pre túto sezónu myslím že to skončí 3 - 1 (3xBelotti - 1x Joe Hart vl. gól )

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Largo

Hodně zajímavý utkání, oba to jsou skvělý týmy, který by neudělaly ostudu ani v Evropě.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele