22. kolo
29.01.2017 12:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Atalanta sahala po třech bodech, nakonec bere bod

Atalanta veze z Turína bod za konečnou remízu 1:1. Úvod sice vyšel lépe domácím Býkům, kteří šli do vedení po brance Falquého, jenže po změně stran se z utkání vytratili. A protože Atalanta zabrala, nakonec se dočkala zasloužené trefy.

Oběma týmům šlo o hodně. Jak před utkáním zdůraznil mladý obránce Mattia Caldara, byl to souboj o pohárovou Evropu, neboť ambice se do ní dostat pozorujeme u obou soupeřů. I proto vyslali oba trenéři to nejlepší, co bylo k dispozici.

Na straně domácích Býků to byli hráči jako Ljajić, Falqué, Belotti nebo Benassi, Hart či Moretti s Barrecou. Atalanta nemá vpředu tak silné individuality a spoléhá se především na dobrou zálohu. Do ní se vešli Spinazzola, Kurtić nebo Grassi, hodně se čekalo také od brankáře Berishy, jenž se v Bergamu dostal do formy. Napadat mělo hlavně duo Gómez - Petagna.

Jak se asi dalo čekat, lépe do utkání vstoupili domácí Býci. Těm se poslední dobou nedařilo úplně podle představ, což chtěl napravit Iago Falqué. První rána mu ale nevyšla podle představ. Napodobit španělského kolegu chtěl také Adem Ljajić, jehož rána ale skončila vedle úplně stejně. Atalanta byla v úvodu utkání až překvapivě laxní a brzy za to pykala.

Po patnácti minutách se totiž k míči v běhu dostal mladý bek Antonio Barreca, který proběhl až k vápnu a naservíroval parádní pas na Iaga Falquého. Někdejší hráč Barcelony, Janova či Juventusu hlavičkoval přesně a domácí vedli!

Pro zranění pak musel odejít Joel Obi, kterého nahradil mladý záložník Daniele Baselli. Dalším téměř úspěšným střelcem se mohl stát Antonio Barreca, který ve snaze o odkop trefil břevno vlastní branky! Pak dvakrát musel čarovat Joe Hart, kterého nejprve vystrašili hosté a donutili ho k zásahu na brankové čáře, zatímco o minutu později jej vyzkoušel tvrdou ranou Alejandro Gómez.

Atalanta potřebovala zvýšit tempo a její záloha nebyla tak nebezpečná, takže trenér Gasperini nasadil Francka Kessiého místo Alberta Grassiho. A Orobici začali zlobit. Nejprve pálil Jasmin Kurtić, po něm hlavičkoval bek Conti. Kessiého rána nebyla přesná, ale o minutu později se po kombinaci s Gómezem málem prosadil Petagna. Ten však příliš dlouho váhal.

Náladu si mladý útočník spravil o deset minut později, když si Petagna našel dobrou nahrávku od Kurtiće a uvolnil se ve vápně. Měl to sice hodně složité, ale i přes obránce nakonec dokázal prostřelit brankáře Harta!

Atalanta byla na koni a v mžiku mohla jít ještě do vedení. Stačilo, kdyby Jasmin Kurtić obrovskou šanci nespálil a po nahrávce do vápna pálil jinam než nad břevno! Stejný hráč dostal patnáct minut před koncem utkání ještě krásný pas do vápna od Alejandra Gómeze, jenže pálil jen do dobře postaveného brankáře Harta!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Eldarion

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele