6. kolo
25.09.2016 12:30 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Turín FC - AS Řím 3:1

AS Řím naprosto nezvládl nedělní duel s Turínem a prohrál o dvě branky. Ve svém jubilejním startu se prosadil i Francesco Totti, jenže jeho branka nakonec nestačila. Domácí pak děkují především hráči, který ještě nedávno oblékal dres právě AS.

Turín se raduje a opět se jednou ukázalo, jak klíčový je pro jeho ofenzívu mladý střelec Andrea Belotti. Po jeho návratu ze zranění dnes poprvé nastoupil od začátku a za poslední měsíc to bylo nejlepší utkání Turína. Hvězdou utkání se ale stal někdo jiný. Někdejší hráč AS Iago Falqué, kterého vedení odeslalo jako nepotřebného. Dnes hodně toužil ukázat, že to byla chyba. Jeho vendeta se mu povedla nad míru skvěle, protože dal dvě branky.

Falqué nastoupil od začátku po boku střelce Belottiho a vedlo se mu výtečně. Kromě něj se na hřiště dostali i hráči jako Boyé, Benassi, Obi nebo Castán s mladíkem Barrecou. Prostor mezi třemi tyčemi opět hájil Joe Hart. Hosté nastoupili ve velmi silné sestavě, která čítala jména jako Salah, Džeko, Florenzi, Szczesny, Manolas nebo Perotti. Edin Džeko pokračoval v dobrých výkonech, ale po práci pro tým to vždy končilo jeho nejslabší vlastností - zakončením.

Jak se to správně dělá, mu ukázal uzdravený Andrea Belotti. Ten ukazuje, v jak skvělé je formě. Dokázal to už po pár minutách, protože se natlačil do vápna, počkal na centr od spoluhráče a přesnou hlavičkou nedal brankáři Szczesnymu šanci - 1:0 pro domácí a na tahu byli hosté.

Vlkům prakticky nic nefungovalo, od zálohy přes kombinaci až po obvyklou slabinu Džeka. Ten pálil jednu akci za druhou, třebaže snaha se mu vyčíst nedala. Vrátivší se záložník Daniele De Rossi proslul spíš pomalostí a fauly, za něž byl oceněn žlutou kartou. Joel Obi jednou vystřelil, jeho rána byla zablokována, ale další už nepřidal. Po dvaceti minutách totiž musel kvůli zranění střídat, což Turínu změnilo plány.

Do hry byl vyslán Daniele Baselli, který je pod trenérem Mihajlovićem trochu přehlížen. Pak sledoval obrovskou šanci Edina Džeka, který se prosmýkl do vápna a zakončoval. Jenže s tím brankář Joe Hart počítal a jeho ránu skvěle vyrazil. Pět minut před koncem první půle se do další zajímavé pozice dostal opět Belotti, tentokrát pálil z úhlu. Přesto jeho tah na bránu byl pro obránce AS dost složitý. Jeho ránu nakonec brankář Wojciech Szczesny likvidoval.

Něco bylo potřeba změnit, takže trenér Luciano Spalletti vyměnil nevýrazného De Rossiho za miláčka davů Francesca Tottiho. Doufal při tom, že Tottiho inteligence a schopnosti pomohou otočit utkání, což je v poslední době pro Tottiho charakteristické. S ním na hřišti se i z Džeka stává lepší zakončovatel, což ale díky snaze Joea Harta nepotvrdil. Jeho hlavičku totiž Angličan vyrazil!

Vše pak změnila nařízená penalta. Domácí hvězda Belotti se potkal ve vápně s Brunem Peresem, který jej fauloval. K puntíku se postavil Iago Falqué, který svou úlohu zvládl skvělě a vstřelil druhou branku Býků! O pouhou minutu později se však na opačné straně stalo to samé. Útočníka Diega Perottiho totiž fauloval obránce De Silvestri, který pak jen sledoval, s jakým přehledem si poradil také legendární Francesco Totti. Řím se tím dostal do hry, ale musel ještě přidat.

Přesně po hodině hry se dostal do hry také opomíjený obránce Davide Zappacosta, který byl u další akce. Po nahrávce od Belottiho se k míči dostal dnes vynikající Iago Falqué, který vyslal nádhernou střelu na bránu. Brankář Szczesny nezvládl zareagovat a kapituloval. Falqué naopak prožíval ohromnou radost. Kdekdo by čekal, že se AS nadechne k tlaku a bude pomocí útočníků mačkat svého soka. Ale ani jedno se nestalo.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2 2

Reagovat
scr

1:3. 2xDzeko, Salah

Reagovat
Houfi

Neumím si představit, jak by mohl dát Džeko gol...tedy pokud nebude hrát Totti..1:3 by bylo fajn

Reagovat
scr

No stále věřím vid

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele