28. kolo
12.03.2017 15:00 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Neapol i díky dvěma penaltám vyhrála nad Crotone

Neapol se usadila alespoň na chvíli na druhém místě Serie A, protože dnes odpoledne zvládla utkání proti Crotone. K tomu jí pomohly mimo jiné i dvě penalty, které úspěšně proměnili pánové Insigne s Mertensem, přičemž italský útočník se trefil v závěru ještě jednou. Crotone si tak opět komplikuje snahu zachránit se.

Crotone zůstává předposlední, Neapol se alespoň do večerního duelu AS Řím posouvá na kýženou druhou příčku. A všechno to zapříčinil duel pod Vesuvem, v němž si Neapol s Crotone hravě poradila. Dnes se rozhodně bylo na co dívat a kdo zavítal na Stadion svatého Pavla, rozhodně nelitoval.

V sestavě domácích jsme našli několik nových jmen, protože své šance dostali Pavoletti, Strinić nebo Chiriches s Rogem. Crotone vyslalo do hry hráče jako Rohdén, Capezzi, Crisetig, Stoian, Falcinelli nebo Trotta. Největší díl práce samozřejmě čekal na brankáře Alexe Cordaze, který musel zasahovat už po šesti minutách a možná ne úplně úmyslném pokusu Josého Callejóna.

O pár minut později mu příliš nepomohl chybující mladík Capezzi, který poslal špatnou nahrávku k nohám Hamšíka. Neapolský kapitán pak posunul na Insigneho a jeho ránu musel Cordaz opět likvidovat. Po obloučku do vápna se k míči dostal Lorenzo Insigne, ale střelou z otočky nepropálil obránce před sebou.

Do velké šance se pak dostal Marcello Trotta, který pálil mimo. Po třiceti minutách se Neapol poprvé radovala, protože Lorenzo Insigne padl v pokutovém území k zemi a sudí Mariani nařídil hodně spornou penaltu! K ní se postavil právě italský střelec a přesnou ranou nedal brankáři Cordazovi šanci.

Pět minut před změnou stran pokračovala Neapol v aktivním herním stylu a jednou šancí za druhou si podrobovala obranu Crotone. Insigne nádherným pasem za obranu našel kolegu Callejóna, který však z blízka trefil jen Cordaze. Ve druhém poločase se musel ukázat také brankář Pepe Reina, který střelu hostujícího útočníka Diega Falcinelliho vyrazil na rohový kop.

Po pár minutách a jednom přesném pokusu obránce Koulibalyho se k míči dostal zatím hodně nevýrazný útočník Leonardo Pavoletti, ale ani dnes neskóroval. Chyběla mu totiž přesnost. Po hodině hry jsme se dočkali další penalty, když se ve vápně po kontaktu s nešťastníkem Sampirisim poroučel k zemi Marek Hamšík. Mariani opět pískal pokutový kop a jeho exekuci si vzal na starost střídající střelec Dries Mertens.

S další pohotovou akcí přispěchal Jorginho, který vymyslel parádní pas za obranu, kde viděl nabíhajícího Insigneho. Mladý střelec první branky perfektně dlouhý balon zpracoval a v klidu jej poslal mimo dosah brankáře Cordaze! Neapol byla jasně lepším týmem, hrála prim a Crotone opět nestíhalo. Ani hosté to ale nevzdali. Capezzi se rozhodl střílet, jenže branku zkušeného španělského brankáře Reiny minul.

Patnáct minut před koncem se hnal do další šance Dries Mertens, který elegantně obešel jednoho z protihráčů, jenže pak celou akci nezakončil přesně. A i když brankáře Cordaze pár minut před koncem hry překonal, na brankové čáře jej zastoupil obránce Martella, který udržel rozdíl tří branek.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tipnul jsem poměr penalt

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele