35. kolo
06.05.2017 18:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

SSC Neapol - Cagliari Calcio 3:1

Neapol vyhrála nad Cagliari 3:1 a minimálně do nedělního večera se posunula na druhé místo před AS Řím. Pro Parthenopei je druhá pozice naprosto klíčová, zajišťuje totiž start v základních skupinách Ligy mistrů. Znovu řádil belgický útočník Dries Mertens, který vsítil dva góly a třetí trefu měl na starosti Lorenzo Insigne. Cagliari korigovalo až v nastaveném čase prostřednictvím Diega Faríase.

Neapol do zápasu vlétla a už po 120 sekundách se ujala vedení. Ghoulam poslal na malé vápno milimetrově přesný centr a Dries Mertens špičkou kopačky zajistil Neapoli vedení. Kdo však následně čekal drtivou převahu domácích, musel být zklamán. Další šanci si Neapol připsala až po půlhodině hry, kdy se Insigne snažil přelobovat Rafaela, což se mu sice povedlo, ale spolu s brankářem přeloboval i branku. Chytrý lob zkoušel o minutu později i Hamšík, ale byl podobně úspěšný jako Insigne. Každopádně Neapol byla častěji u balónu a byla lepší, v prvním poločase však už žádnou další branku nepřidala.

Vše si bohatě vynahradila na začátku druhého dějství, Mertens se rozhodl ze střední vzdálenosti vypálit a jeho nepříliš razantní rána zapadla k tyči. Po hodině hry pak poslal načechraný centr Callejón a Raúl Albiol orazítkoval břevno. Sardiňanům se směrem dopředu vůbec nedařilo a Pepe Reina byl bez práce. V 67. minutě domácí zvyšovali už na 3:0 a všem bylo jasné, že je po zápase. Za obranu Cagliari si zaběhl Lorenzo Insigne a parádním obstřelem pod břevno pečetil vítězství.

Hosté zaznamenali na San Paolo alespoň čestný úspěch. V nastavení se šikovně prosmýkl s míčem na kopačce Diego Fariás a Reina přišel o čisté konto. Neapol se výhrou posunula na druhé místo a vytvořila tlak pro konkurenční AS Řím.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
Houfi

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

7:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele