26. kolo
25.02.2017 18:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Neapol překvapivě podlehla Atalantě, ta vyhrála 2:0

Atalanta Bergamo potvrdila, jak moc je nevypočitatelným soupeřem. Ze San Paolo si totiž odváží tři body a ještě čisté konto i proti týmu, který v této sezoně pálí ostrými. Neapol se netrefila přesně ani jednou a dnešní výkon musí považovat za zklamání.

Atalanta vyloupila San Paolo a dnes to bylo hodně netradiční utkání. Dvě branky hostů vstřelil stoper, od něhož se čekala úplně jiná práce. Neapol naopak střílí jednu branku za druhou, ale dnes vyšla naprázdno. A Atalanta dokonce dokázala přestát i nepříjemné oslabení jednoho hráče v poli, když byl dvacet minut před koncem utkání vyloučen Franck Kessié.

Neapol ze sebe chtěla setřást smůlu, kerou měla minule proti Realu Madrid. Potřebovala potvrdit minulé vítězství nad Chievem Verona, i když věděla, že dnes to rozhodně nebude snadné. Trenér Sarri proto nechtěl riskovat a vyslal na hrací plochu esa jako Zieliński, Diawara, Hamšík, Mertens, Insigne nebo Maksimović. Silnou sestavu ale postavil také trenér Gasperini, který spoléhal na Caldaru, Tolóie, Gómeze, Contiho nebo Freulera s Petagnou.

Aktivněji začali domácí. Hamšík se na levé straně dostal k centru a hosté jej odvrátili jen k Insignemu, který však zakončil jen do brankové konstrukce! Že by se oba týmy v úvodu nějak zvlášť hrnuly do zakončení nebo jsme viděli aktivní a rychlé tempo, to se nedalo říct. Naopak se snažily neinkasovat. Po tvrdém zákroku ve vzduchu se k zemi skácel obránce Rafael Tolói, ale nakonec byl v pořádku a mohl pokračovat.

Domácí Neapol dnes působila v obraně hodně laxně a byla za to potrestána. Rohový kop totiž domácí nepokryli vůbec dobře a míč se ve vápně dostal až k obránci Caldarovi. Nová hvězda z dlouhé řady mladých talentů Bergama se prosadila bez váhaní a kromě obranných povinností si Caldara připsal také výtečnou práci v ofenzívě. Dnešní utkání patřilo právě jemu.

V další akci hostů se do míče na hranici vápna opřel Gómez, jenže jeho pokus byl zablokován. Pět minut před koncem první půle se málem domácím povedlo srovnat. Hysaj našel z pravé strany Mertense, který si nejprve srovnal míč na střelu a vypálil, jenže mířil nakonec těsně vedle! Neapoli pak nevyšla akce mezi Mertensem a Callejónem.

V samém závěru pálil Dries Mertens z volného přímého kopu a dokázal prostřelit zeď, jenže pak přišla řada na brankáře Berishu, který si splnil své povinnosti téměř dokonale. Krásným zákrokem vyškrábl pokus belgického rychlíka mimo! Rovněž do druhého poločasu jsme se měli na co těšit a pouhou minutu po změně stran se málem Neapol musela znovu sklonit. Dlouhý pas totiž nezachytil ani jeden z jejích stoperů, takže se k balonu i díky jejich chybě dostal Andrea Petagna. Jenže mladý útočník nepřekonal brankáře Reinu.

Hysaj z pravé strany poslal do vápna hodně zajímavou kolmou přihrávku, za níž si nabíhal Mertens, jenže ten nedosáhl. Pak se balon dostal k mladému bekovi Contimu, který sice z první míč netrefil ideálně, jenže měl šanci na reparát. V ní si vedl mnohem lépe a brankář Reina musel zasahovat s vypětím všech sil. Do hry se dostal i střelec Milik, který postupně nabírá zápasové tempo. Jeho pokus však odvrátil dnes perfektní Caldara.

Pak si Atalanta vše zkomplikovala, když si dvě žluté karty nechal dát záložník Franck Kessié a svůj tým oslabil dvacet minut před koncem. Na hřišti sice nebyl Kessié, ale byl tam Caldara. Ten pouhé tři minuty po oslabení totiž vsítil druhou branku dnešního utkání a rozhodl!

Záložník Spinazzola si vzal míč na polovině hřiště, proběhl přes půlku hřiště a odcentroval do vápna. Tam si naskočil dobíhající Caldara, který se vydal zrovna "náhodou" do útoku a prostřelil z voleje Reinu - 2:0. I když se Neapol snažila a například pokus Zeilińskiho či střela Albiola vypadaly slibně, Berisha vydržel.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Mentalove

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele