8. kolo
15.10.2016 15:00 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Šlágr v Neapoli rozhodl Džeko

Neapol doma padla, tři body si odváží hosté z hlavního města. AS si i bez několika opor poradilo s domácími, ačkoli právě ti byli jasně aktivnějšími. Rozhodující však byla práce Edina Džeka, který vstřelil dvě branky svého týmu.

Největší šlágr osmého kola Serie A hostilo San Paolo. Domácí Neapol vyzvala římské AS a na obou stranách byla nějaká výrazná absence. Partenopei postrádali střelce Areka Milika, což byla velká ztráta. Ale zase se mohl ukázat Manolo Gabbiadini, který toužil chytit šanci za pačesy. K tomu mu pomáhali Callejón, Hamšík nebo Insigne. Do brány se opět postavil Pepe Reina, do hry se dostal od první minuty i stoper Nikola Maksimović.

Hostující trenér Luciano Spalletti musel bojovat například s otázkou brankářů, protože Brazilec Alisson dává jasně a hlasitě najevo svou nespokojenost s lavičkou. Přesto dnes věřil Wojciechu Szczesnému. Vrásky na čele mu udělalo také zranění dvojice Kevin Strootman - Bruno Peres, která by jinak nastoupila v základu. Takže jsme se místo nich dočkali Paredese a Juana Jesuse. Do hry naskočil i Radja Nainggolan, ofenzívu měli na starost Perotti, Džeko a Salah.

Sobotní odpoledne patřilo duelu, který mohl podle mnohých napovědět, kdo že bude tentokrát pravým rivalem prvního Juventusu. Dnes se hrálo o hodně, což dokládala už skvělá atmosféra tradičního stadionu. Diváci byli plní očekávání na obou stranách a hráči se jim snažili od prvních minut dopřát velkou bitvu. AS spoléhalo spíš na brejky, zatímco domácí tradičně kombinovali ve velké rychlosti. Zajímavou ránu z volného přímého kopu vyslal Lorenzo Insigne, ale míč skončil vedle tyče!

Domácí vytahovali napadání hodně vysoko, což AS znepříjemňovalo rozehrávku. Tlak Neapole pokračoval a AS muselo stále častěji bránit. Do vápna pak lehce pronikl Allan, ale střela tohoto brazilského záložníka mířila mimo i bez pomoci De Rossiho. Hosté hráli hodně laxně a po nahrávce Insigneho málem pykali. Jenže Gabbiadini i díky zásahu Fazia nezakončil přesně! Rána Nainggolana na opačné straně doskákala mimo tyče. Belgického spoluhráče pak napodobil i Perotti a Reina se jen otáčel.

Neapol se v podstatě nepohnula od vápna svého soka a během dvou minut pálila šestkrát na bránu polského brankáře. Pokaždé ale do rány skočil někdo z hráčů AS. Mohamed Salah vymyslel skvělou nahrávku mezi beky na Džeka, ale jeho záměr vystihl brankář Reina, který hbitě vyběhl z brány! Přeci jen jsme se však dočkali branky ještě v první půli. Míč měl u nohou Koulibaly, ale u postranní čáry jej dostihl a obehrál Mohamed Salah. Egypťan předložil zdánlivě ztracený míč do vápna, kde jej nechal za sebe projít Radja Nainggolan. Tím zmátl pomalou obranu Neapole a Edin Džeko mohl potvrdit skvělou formu - 1:0 pro hosty.

Do druhé půle naskočily oba celky v nezměněných sestavách a Neapol se hned do svého soka pustila. Byli to ale hosté, kteří se prosadili. Na dlouhý pas Florenziho si nabíhal Edin Džeko, kterého po pár metrech fauloval Koulibaly. Stejná situace se opakovala z následného volného kopu, protože Florenziho centr ve vápně našel Edin Džeko, jehož Hysaj neuhlídal - 2:0 pro Vlky.

Neapol se ale ihned vrátila do zápasu, protože se míč od rohového kopu snesl na hlavu Koulibalyho a ten své dnešní chyby odčinil přesnou hlavičkou! Celý zápas tak opět dostal náboj - 2:1.

Neapol pocítila šanci a začala vytvářet neúprosný tlak. Střídající Mertens s Hamšíkem dávali obraně AS hodně zabrat a do střely Insigneho se zase musel položit obětavý Juan Jesus. Ten musel následně kvůli zranění střídat a na hrací plochu vyběhl čerstvý Emerson. Střídala také Neapol, když nevýrazného Callejóna nahradil čerstvý Maročan El Kaddouri. Ve chvíli, kdy domácí útočili, se ale AS vydalo do rychlého brejku. Ten zakončil rychlík Salah svou čtvrtou ligovou brankou a bylo rozhodnuto!

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ví někdo jaký byl kurz, než se zranil Milik?

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele