26. kolo
26.02.2017 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Lazio díky penaltě těsně udolalo Udinese

Římské Lazio doma uvítalo Zebry a nakonec se v nepříliš rychlém utkání mohlo radovat. Mohla za to jediná branka, kterou po nařízené penaltě vstřelil útočník Ciro Immobile. Zatímco domácí slaví alespoň tři body, Udinese zbyly opět oči pro pláč a postavení Zeber se zhoršuje.

Na Stadio Olimpico se dnes nehrál moc atraktivní duel, což byla i vina nekvalitního terénu. V takovýchto zápasech se ale počítají především tři body a ty si dnes s trochou štěstí připsali domácí. Lazio vyslalo do hry trojici Anderson, Immobile a Baldé, do zálohy se dostal i mladík Murgia. Hosté přijeli s hráči jako Widmer, Karnezis, Badu nebo Jankto, přičemž ofenzívu dostali na starosti především Zapata s Théréauem.

V osmé minutě musel jako první zasahovat brankář Strakosha, kterého prověřil záložník Badu. Ten se dostal po skvělém náběhu před domácího brankáře, který však situaci včas vyřešil. Na opačné straně se pokoušel rozhýbat nepříliš vysoké tempo utkání Parolo, který svou střelou z úhlu pálil jen do boční sítě a brankář Karnezis mohl být v klidu.

Hodně taktické utkání vyplňovaly nejčastěji pasáže, v nichž se oba týmy přetahovaly o míč. První půle ukázala spíše hodně boje a málo akce, o šancích na skórování se příliš mluvit nedalo. Celou první půli zdobily také nepřesnosti. Poslední z nich předvedl rychlík Keita Baldé, který v závěru pronikl před pokutové území, jenže tam našel přihrávkou jen nejbližšího protihráče, takže se skóre opět neměnilo.

Pokud chtrělo Lazio body, muselo přidat. A věděl to i trenér Inzaghi, jehož nespokojenost s výsledkem i matnou hrou nejspíš byla v šatně hodně slyšet. Do druhé půle nastoupilo Lazio odhodlanější, nebezpečnější a pohotovější. S první střelou po změně stran si brankář Karnezis poradil jen s vypětím sil, jeho obránci jej dnes moc nepodporovali. V zájmu uklidnění hry Udinese vyslalo do hry Aliho Adnana, který jakožto obránce měl dodat hře klid.

Jenže se ukázal pravý opak, mladík Adnan dnes prožil hodně špatné utkání. Víte, jak se říká, že měl trenér při střídání šťastnou ruku? Tak tady to neplatilo. Jen pět minut po příchodu na hřoště totiž Adnan nešťastně zahrál rukou a sudí pískal pokutový kop! Hostům se jeho rozhodnutí nelíbilo, ale nic s ním neudělali. K penaltě se postavil útočník Ciro Immobile, který zachoval chladnou hlavu a proměnil!

Lazio bylo nadále aktivnějším týmem, i když bylo vidět, že ho vedení hodně uklidnilo. Ali Adnan se snažil ještě v samém závěru napravit své selhání, jenže svou střelou z volného přímého kopu pálil hodně vysoko nad domácí bránu! Lazio tak dnes těžce vybojovalo cenné body.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele