2. kolo
27.08.2016 18:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Juventus těsně porazil římské Lazio

Dlouho se zdálo, že se body v duelu mezi domácím Laziem a hosty z Turína budou dělit, ale remízu nakonec odmítl netradiční střelec Sami Khedira. I když je německý reprezentant na hřišti kvůli úplně jiným věcem, nakonec právě on rozhodl.

Do Věčného města zamířil věčný rival římských celků, o body se pral samotný Juventus. Ten měl výhodu oproti ostatním pronásledovatelům, protože začínal své utkání nejdříve. Do cesty se mu postavil trenér Inzaghi a jeho Lazio, které chce letos nakouknout alespoň do pohárových bojů. Mělo to ale těžké, protože Juventus mnozí pasují do role nezastavitelného soupeře. Trenér Allegri ale šel na svého soka jemně.

Jen na lavičce nechal jména jako Pjanić, Higuaín nebo Lichtsteiner s Evrou. Do útoku postavil Mandzukiće s Dybalou, Buffona strážili Barzagli, Benatia a Chiellini. V dresu domácích měl zastavovat nebezpečné útoky mimo jiné stoper Bastos, který tvořil tříčlennou obranu s de Vrijem a Raduem. Tři hráči figurovali také v útočné lajně, konkrétně to byli Anderson, Immobile a Lulić. Jen lavička zbyla na Leitnera nebo Kishnu.

Po devíti minutách, které uplynuly velmi rychle a bez problémů, mladík Paulo Dybala hlavičkoval míč ke vzdálenější tyči, ten ale nebyl nikterak rychlý. Brankář Federico Marchetti jej bez problémů sebral. V prvních minutách nám ale hráči rozhodně nedodali tolik očekávanou smršť ofenzivních akcí či nápadů. Namísto toho jsme se dočkali jen nevýrazné výměny míče a několika špatně zakončených akcí.

Těsně před koncem první půle Immobile upadl v souboji o míč v pokutovém území, penalta se ale nepískala. Fanoušci se zatím nedočkali příliš mnoha akcí a nemohli být s průběhem utkání vůbec spokojeni. Oba trenéři se jistě pokoušeli napravit své ovečky a trochu je motivovat, protože dosavadní výkon nebyl ani na jedné straně dobrý. Juventus působil unaveně a bezradně, Lazio jej ve stejném projevu ještě předhánělo.

Až snad deset minut po návratu ze šaten se fanoušci na Stadio Olimpico dostali do varu. Nejprve obránce Alex Sandro tvrdou ranou nechal vyniknout Marchettiho, k míči se poté dostal Dybala. Mladý Argentinec si udělal dobrý den z několika obránců a zakončoval, jenže k nelibosti fanoušků Staré dámy pálil těsně vedle a chybu v obraně Lazia tak nepotrestal ideálním způsobem. Stále však dokazoval, jak platným může být.

Po hodině hry nedokázal Giorgio Chiellini využít rohového kopu k přesnému zakončení a jeho hlavička mířila těsně nad! Juventus byl ale mnohem aktivnější a gól si za svůj přístup jistě zasloužil víc. Dočkal se ho poté, co se na hřišti objevil talisman Gonzalo Higuaín. V téže minutě si totiž Sami Khedira naběhl do vápna na nahrávku z hloubi pole a krásně ji namířil ke vzdálenější tyči! Juventus se rázem dostal do vedení.

Lazio se dostalo do úzkých a snažilo se rychle navázat kontakt. Immobileho střela byla zablokována, míče se následně zmocnil mladý bek Patric, jenž místo zpracování volil ránu bez přípravy, která však mířila vedle. Deset minut před koncem utkání ještě brankáře Buffona protahoval Ciro Immobile, ale italský útočník nemířil právě přesně. V nastaveném čase se ještě Juventus dostal blízko druhé brance, kterou ale vymazal skvělým zákrokem brankář Federico Marchetti.

Zkušený italský brankář zlikvidoval šanci soupeře, ale nakonec mu to moc nepomohlo. Jeho tým i přes velké úsilí v obranných řadách prohrál se zkušenějším a silnějším Juventusem, takže se nakonec před jeho silou musel sklonit. Domácí fanoušci se příliš mnoha příjemných momentů nedočkali a budou doufat, že příští kolo jim vynese více radosti. Turínský velkoklub naopak slaví, na chvíli je první v tabulce.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2 0

Reagovat
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
Pipo123

Takže Anderson bude na tribúne alebo v predpokladanej zostave ?

Reagovat
mato Kreator

1-3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele