33. kolo
23.04.2017 15:00 CET
6 : 2
(5:0)

Reportáž

Lazio deklasovalo Palermo šesti góly

Krize Palerma neustává, stejně jako dnes neustávala kanonáda Lazia. Římský celek se Palermu pomstil šesti góly, o které se do značné míry zasloužil hattrickem Keita Baldé Diao. Dva góly k tomu přidal Ciro Immobile a jednou se trefil dokonce i mladík Luca Crecco, pro něhož to byl první soutěžní gól v dresu prvního týmu.

Skvělý počin a velké pobavení pro všechny fanoušky domácích, naopak potupa a odhalení veškerých slabin Palerma. Jeho čas v první lize spěje pomalu ke svému konci, ale než sicilský celek spadne, zřejmě jej ještě čeká několik podobných hodně hořkých zážitků. Opět bez bodů a opět byla k smíchu obrana. Lazio naopak posiluje svou pozici na 4. místě.

Dnešní očistec Palerma začal už v osmé minutě, kdy se míč po rohovém kopu dostal na zadní tyč. Tam si naběhl Ciro Immobile a potvrdil přesnou hlavičkou, že je výbornou investicí - 1:0.

Druhá branka na sebe nenechala dlouho čekat. Rozebranou obranu Palerma potrestal opět Ciro Immobile o pouhé dvě minuty později. Naběhl si do druhé vlny, dostal krásnou nahrávku od Keity a s chladnou hlavou zakončil.

Palermo se nedokázalo zformovat a všechny jeho trable začínaly už na vlastní polovině. Po dvaceti minutách se mohl zapsat na listiny střelců také Marco Parolo, jenže jeho pokus zneškodnil jeden z obránců. Pak se prosadil také Keita Baldé, kterého před vápnem neuhlídali ani Šunjić s Gazzim. Rychlonohý útočník tak neměl problém překonat přesnou střelou Pošavece - 3:0.

Uplynula další minuta a mizérie Palerma nebrala konce. Morganella totiž ve vápně fauloval právě Keitu a sudí ihned pískal. Keita měl ale velké štěstí, protože Pošavec si na míč sáhl a dokonce to chvíli vypadalo, že jej udrží pod tělem. Nakonec se tak nestalo a Pošavec opět kapituloval.

Prostor mezi třemi tyčemi se pro něj pomalu stával noční můrou a nedivil bych se, kdyby se Pošavec po této sezoně chtěl přeškolit třeba na záložníka. Nevýrazného Sallaie pak vystřídal Bruno Henrique, ale ani ten moc nepomáhal. Za další minutu uzavřel pro Lazio poločas snů opět Keita, který sice stál v těsném ofsajdu, ale sudí nechal v akci pokračovat. Rychlé nohy, krásný oblouček a vedení 5:0.

Lazio hned po změně stran jasně ukazovalo, že dnes už asi hrát nebude. Rozhodně mělo nahráno, takže dalo prostor i Palermu. Jeho fanoušci jsou po letošních výkonech zvyklí na nepříjemné chvíle a dost možná bezesné noci, ale přesto je hráči chtěli alespoň trochu potěšit. Andrea Rispoli stál dobře před brankářem Strakoshou, odrazil se k němu balon a sám před brankářem nezaváhal.

Po šesti minutách přidal Rispoli druhou branku, protože evidentně laxně hrající Biancocelesti udělali chybu v obraně. Krátkou a nepřesnou nahrávku na brankáře Strakoshou Rispoli doběhl, žádní další obránci se nevraceli a brankář Strakosha napálil při zoufalém pokusu o odkop jen Rispoliho - 5:2.

Přímý kop Lazia si vzal na starost Sergej Milinković-Savić a balon zatočil ke vzdálenější tyči, kam nakonec dolétl Pošavec včas. Právě Mlinkoviće-Saviće vystřídal dvacet minut před koncem mladík Luca Crecco, který už v Laziu působí drahnou chvíli. Došlo i na dalšího talentovaného hráče Lombardiho. V nastaveném čase se poprvé v dresu "áčka" prosadil právě Crecco, který dorazil do sítě snahu Lukakua.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Eldarion

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele