17. kolo
18.12.2016 20:45 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Lazio si poradilo s Violou a je čtvrté

Římské Lazio si doma dokázalo poradit s návštěvou z Florencie a díky zaváhání milánského AC se posunulo na čtvrtou příčku. Fiorentina naopak nadále strádá a trenér Paulo Sousa nemůže být s výkony svého týmu nijak spokojen.

Lazio se oklepalo z porážky v derby a opět jede! Trenér Inzaghi může být naprosto spokojen a důvěru vedení splácí snad každým rozhodnutím. Dnes večer si jeho svěřenci poradili s Violou díky třem brankám, zatímco hosté pokořili brankáře Marchettiho jen jednou. Rozhodla také neproměněná penalta hostujícího Iličiće, protože Biglia tu svou proměnil.

Od prvních minut domácí hráči přitlačili Fiorentinu a obléhali její pokutové území pomocí kombinací i dobrého napadání. Na Cataldiho zajímavý centr od rohového praporku si naskočil vysoký obránce Bastos, který mířil jen do míst, kde se pohyboval brankář Tatarusanu. Obránce Lulić pak svým centrem našel na hranici velkého vápna volného Felipeho Andersona, jenže zkušenému Brazilcovi těžký volej vůbec nesedl a skončil mimo.

Hodně problémů způsoboval hostům především aktivní Ciro Immobile, který by si hodně přál ukončit střelecký půst. Po nahrávce od Sergeje Milinkoviće-Saviće však ve stoprocentní a ideální šanci hrubě přestřelil! Přesto se Lazio trefilo, třebaže se jeho hlavní zbrani nedaří. Anderson výbornou kolmicí našel Milinkoviće-Saviće, který se rozhlédl a posunul balon na volnějšího Keitu Baldého. Ten nedal rumunskému soupeři žádnou šanci!

Ve třetí minutě nastavení se Lazio mohlo radovat z další povedené akce. Mladý záložník Milinković-Savić odvážně a často napadal rozehrávku Violy, která nebyla nijak přesvědčivá a bez Valera se jí nedaří. Získal míč, vběhl s ním do vápna a byl faulován. Sudí Irrati sice chvíli váhal, ale nakonec pískal penaltu. K ní se nakonec místo Immobileho postavil kapitán Lucas Biglia, který se nebál a v klidu ji proměnil - 2:0 pro domácí.

Lazio odcházelo do šaten s jasným vedením a mnohem lepším herním projevem. Druhá půle začala mnohem lépe pro Violu. Aktivnější hosté, kteří vyběhli ze šaten hodně nabuzeni, měli šanci zahrávat penaltu! K ní se postavil zkušený záložník Josip Iličić, jenže jeho zakončení se mu vůbec nepovedlo a brankář Federico Marchetti se stal hrdinou! Tento okamžik byl zlomový pro celý vývoj zápasu.

Fiorentina se přeci jen trefila a snížila na 2:1. Hlavním hrdinou byl hráč, jehož forma jde v posledních týdnech hodně nahoru. Zkušený Argentinec Mauro Zárate, který byl na hřišti coby střídající hráč jen čtyři minuty, ale i ty mu stačily, aby doklepl do sítě míč od Cristiana Tella. Balon mu ve snaze o odkop na kopačku přilepil záložník Biglia, což mu situaci usnadnilo - 2:1 a Viola cítila šanci na body.

Poté se do střelecké listiny toužil zapsat také mladý talent Federico Bernardeschi, který k tomu svou jedovatou střelou dvacet minut před koncem neměl daleko, jenže brankář Federico Marchetti byl včas připraven. Domácí kapitán Lucas Biglia přihrál o chvíli později do strany na Ricarda Kishnu, jenž zakončoval z velkého úhlu. Přesto musel brankář Violy do akce, aby jeho ránu zneškodnil.

Fialky se dočkaly další branky, která mohla znamenat remízu, jenže po rohovém kopu dostal Carlos Sánchez míč do sítě rukou, takže gól neplatil. Sudí chvíli váhal, ale po konzultaci s kolegy gól neuznal. Viola si samozřejmě stěžovala, ale to nejhorší teprve přišlo. O pár minut později rychlý protiútok táhl Ciro Immobile, natáhl na sebe obránce a nahrál volnému obránci Raduovi. Zkušený Rumun svého krajana v bráně Fialek pohodlně překonal - 3:1.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz, goal.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele