3. kolo
10.09.2016 18:00 CET
3 : 1
(3:1)

Reportáž

Higuaín se vyplácí. Dvěma góly sestřelil Sassuolo

Gonzalo Higuaín ukazuje, že mu ani obří a velmi diskutovaná cenovka není překážkou a góly že dokáže střílet s lehkostí sobě vlastní. Dva zásahy si schoval do duelu se Sassuolem a další branku přidal Miralem Pjanić. Sassuolo stihlo už jen kontrovat jednou brankou mladého obránce Anteie.

Gonzalo Higuaín a jeho přestup do Juventusu Turín. Hodně diskutované téma, ve kterém se řešily věci jako tlak na hráče, enormní očekávání nebo jeho schopnost zapadnout do týmu dalších velkých hvězd. Zkušený Argentinec ale ukazuje, že na řádky novin i předčasné posudky zvysoka, a místo toho se soustředí jen na to, co umí. Střílení branek je jeho výsostnou disciplínou, což ukázal i dnes večer.

Juventus vyzval svůj oblíbený klub, do kterého posílá na rozehrání některé talenty. Dnes ale mnozí z nich jen přihlíželi. Na hrací plochu se v dresu hostí od začátku dostali Duncan, Pellegrini, Ragusa, Matri nebo Antei s Acerbim. Rychlé protiútoky měl na starosti především Matteo Politano, který převzal štafetu po Sansonem. Co to ale na papíře bylo vedle hráčů domácího týmu! Trenér Allegri vyslal na hřiště jedenáctku snů.

Do ní se vměstnali Buffon, Bonucci, Benatia nebo Sandro plnící obranné úkoly. Prostor v záloze zbyl na Pjaniće nebo Leminu s Khedirou, zatímco do útoku se postavilo smrtící argentinské duo Dybala - Higuaín. A ten mohl slavit hned ve 4. minutě! Sassuolu se totiž vůbec nepovedl rohový kop, takže se domácí dostali k míči. Po Dybalovi se jeho dalším adresátem stal právě někdejší hráč Neapole, který bez problémů zamířil ke vzdálenější tyči!

Rychlý gól potěšil domácí fanoušky, ale také uklidnil hráče Juventusu. A ještě lépe jim bylo o pouhých pět minut později, když opět úřadoval Gonzalo Higuaín. El Pipita dostal v pokutovém území příliš volného prostoru a ještě k tomu nahrávku od Khediry. Higuaín využil techniky i ssvé obratnosti, položil se do zakončení a nedal Consiglimu šanci!

S další šancí o chvíli později přispěchal obránce Leonardo Bonucci, který zakončoval hlavou. Stará dáma působila dojmem týmu, který si přijel prodloužit trénink. Juventus kombinoval, působil sebejistě a soupeř naopak pomalu házel ručník do ringu. S třetím zásahem totiž ještě zvýšil nadšení v táboře domácích Miralem Pjanić. I na něj byla upřena velká pozornost a jednu z povinných položek si ze svého listu může odškrtnout. Dybalovu hlavičku ještě zastavila branková konstrukce, ale Pjanić už měl úlohu trochu snazší - 3:0!

Trenér Di Francesco jen nevěřícně kroutil hlavou. Jeho Sassuolo, které chce podle slov vedení být obdobou anglického Leicesteru, prohrávalo po třiceti minutách o tři branky. Hráči vytušili, že takhle to dál nepůjde, a začali hrát. Magnanelli centroval do vápna, ve kterém udělal obrovskou chybu brankář Buffon. Podběhnutí balonu jej stálo čisté konto a z gólu se radoval obránce Luca Antei.

První půle byla hodně živá a dělala radost fanouškům zaujatým i nezaujatým. Protože ale skóre domácím jasně vyhovovalo a Sassuolo nemohlo použít mnohé opory, do druhé půle se nedalo očekávat větší drama. Brankář Consigli likvidoval zajímavou ránu od Samiho Khediry, na opačné straně se o průnik pokoušel Ragusa. Své dovednosti ukázal také Paulo Dybala, který dostává své přezdívce. Mladý talent předvedl průnik přes tři protihráče ve stylu joga bonito a následnou ranou protáhl brankáře Consigliho!

Trenér Allegri dal poté signál Mariu Mandzukićovi, který zaujal místo unaveného Gonzala Higuaína. Přesto Sassuolo bojovalo. Matteo Politano totiž dvě minuty před konečným hvizdem uprchl s míčem a obešel i brankáře Buffona, ale slavit stejně nemohl. Míč totiž na poslední chvíli už z brankové čáry vykopl Leonardo Bonucci!

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

s ciary to vykopol lichtsteiner a tu hlavicku co dorazil pjanic dal sam pjanic

Reagovat
smazaný uživatel

jj, taky jsem koukal na to, že to mají špatně. Ale celkem pohlednej výkon.. uvidíme, jak jim teď vyjde ten maraton zápasů od 10 - 27.9 ... 6 zápasů v 17 dni dnech teprv ukáže, co v Juve je.. Ale pěkně se to sehrává

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele