33. kolo
23.04.2017 20:45 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Juventus deklasoval Janov čtyřmi góly

Janovské CFC se dál trápí. Smutek k jeho situaci teď přidal ještě Juventus Turín, kterému se povedlo vstřelit Grifům rovnou čtyři góly. Stará dáma tak opět odskakuje svým případným pronásledovatelům, zatímco janovský tým klesá směrem k sestupujícím příčkám.

Juventus Turín se chtěl chopit šance a uniknout pronásledovatelům z Neapole či AS. Neapol remizovala v poledním klání, což Juve kvitovalo. Nezadržitelně se totiž blíží k titulu. Dnes to nemělo být jednoduché, protože Janov už mnohokrát ukázal, že umí překvapit. Do hry vyslal hráče jako Lamanna, Muñoz, Burdisso, Laxalt - Ntcham, mladá hvězda Simeone nebo Palladino.

Juventus nechtěl nic ponechat náhodě, přesto že měl za sebou náročné utkání v Lize mistrů. Trenér Massimiliano Allegri vsadil na trojku Barzagli, Bonucci a Benatia, která měla strážit Neta. Do hry se dostali i Lichtsteiner, Marchisio, Asamoah, Dybala, Mandžukić a Higuaín. Právě ten si naběhl na centr krajana Dybaly, ale špatně si zpracoval míč. Na opačné straně jej vyzýval Giovanni Simeone, ale ani tomu se zakončení moc nepovedlo.

Juventus hrál od začátku lépe a zejména Paulo Dybala byl při chuti. Mladý Argentinec nacentroval na střed pokutového území a Gonzalo Higuaín se hlavou spletl jen o pár centimetrů! Kromě toho měl Janov také smůli. Obránce Ezequiel Muňoz si centr Gonzala Higuaína a teč Claudia Marchisia srazil do vlastní sítě, takže Juventus po šťastné chvilce vedl.

Jenže o pouhou minutu už Stará dáma ukázala svou tradičnější kombinační hru. Dlouhý míč za obranu zpracoval Gonzalo Higuaín, který přihrál Dybalovi. Ten si v rychlosti narazil se Samim Khedirou a krásnou ranou poslal balon za záda brankář Lamanny - 2:0 pro Juventus.

Ani Janov nesložil zbraně. Útočil přihrávkou Raffaelleho Palladina na Giovnniho Simeoneho do pokutového území. Mladý Argentinec se otočil s míčem a vystřelil, jenže do dobré rány mu skvěle skočil obránce Bonucci. Olivier Ntcham se o chvíli pozěji dostal k další střele z velké vzdálenosti, ale také tentokrát nemířil kvůli teči přesně.

Deset minut před koncem první půle se málem mohl na listinu střelců napsat Gonzalo Higuaín, který obstřeloval brankáře Lamannu. Jenže domácí brankář byl včas na místě a jeho pokus vyrazil mimo! Pět minut před odchodem do šaten se Juventus radoval ještě jednou a s Grify to vypadalo opravdu hodně špatně.

Paulo Dybala nasměroval svojí přihrávku na levou stranu na Maria Mandžukiće. Když se k němu jeho pokus o centr vrátil, Mandžukić už jej nekompromisně poslal na zadní tyč! Obránci Janova se opět dnes nevytáhli.

Po návratu ze šaten se hosté pokoušeli s utkáním ještě něco udělat a sympaticky neskládali zbraně. Miguel Veloso nacentroval z přímého kopu, do hlavičky z hranice penalty se opřel Giovani Simeone, ale jeho hlavička mířila těsně vedle! Po centru Paula Dybaly a hlavičce Leonarda Bonucciho sice Juventus vstřelil svůj dnes již 4. gól, ale sudí Calvarese pískal ještě předtím faul Mandžukiće.

Miguel Veloso se snažil centrem zleva najít v pokutovém území Giovanni Simeoneho, jenže toho strážil velmi dobře Mehdi Benatia. Když uběhlo něco přes hodinu, na ofenzivní výlet se vydal dnes hodně viditelný obránce Leonardo Bonucci. Tentokrát už mu jeho snaha dát gól vyšla. Po několikametrovém sprintu Bonucci vypálil tvrdou ránu a balon se zastavil až v síti!

A ani to nemuselo být vše. Nejprve zakončoval dvacet minut před koncem Claudio Marchisio, který z hranice vápna trefil volejem břevno. K dorážce se dostal ještě Gonzalo Higuaín, který pro změnu napálil tyčku! A do tyčky mířila také střela Kwadwa Asamoaha, kterému připravil šanci mladík Paulo Dybala. Festival zvonění ukončil jasný výsledek pro Juve.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0 Higuain, Dybala

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele