26. kolo
25.02.2017 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Juventus si poradil a nakonec udolal Empoli

Juventus Turín na vlastní půdě porazil Empoli a prokletí Turína pro toskánský celek nadále pokračuje. V první půli jsme se gólů nedočkali, ale ve druhém poločase se o ně postarali Alex Sandro a ještě před ním brankář Skorupski, který si vstřelil kuriózní vlastní branku!

Velký večer čekal zejména na brankáře Neta. Jednak to brazilský brankář v Toskánsku zná díky působení ve Fiorentině, ale především dnes neseděl na lavičce. Před ním se pohybovali Bonucci, Rugani, Sandro, Pjanić, Cuadrado, Mandžukić nebo Sturaro, samozřejmostí pak byl Gonzalo Higuaín. Empoli hodně spoléhalo na ruce i nohy polského brankáře Skorupskiho a před ním obránce Lauriniho, Bellusciho, Costu a Pasquala.

Empoli se snažilo od prvních minut hrát a nejen bránit, což se proti Juventusu nikdy moc nevyplácí. Juventus volil pomalou kombinaci s vědomím, že je kvalita i zkušenost jednoznačně na jeho straně. K první zajímavé ráně se odhodlal Rade Krunić, jenže brankář Neto nakonec zasahovat nemusel. Na přední tyči se pak dral k hlavičce Marilungo, ale ten si neporadil s převahou Juventusu.

Juventus se málem dostal do vedení i díky chybě Empoli. Po centru z levého kraje se dostal k balonu Cuadrado, který byl hlídán obráncem. Ten ale ve snaže tečovat míč pryč poslal jej do míst, kde se marně natahoval útočník Gonzalo Higuaín. Cuadrado byl dnes hodně aktivní a několikrát škádlil obranu Empoli svými náběhy či centry, které však nebyly z nejpřesnějších.

Po třiceti minutách Juventus prováhal výtečnou šanci. Higuaín našel zcela volného Maria Mandžukiće, který se ještě pokoušel kličkou zbavit brankáře Skorupskiho, jenže trvalo mu to příliš dlouho a nakonec si hostující obrana poradila. Pět minut před koncem nepříliš atraktivního poločasu našel centr na zadní tyč záložníka Stefana Sturara, který se ještě dostal do lepšího úhlu. Jeho rána ale mířila mimo!

Tohle Juventusu nestačilo a hráči to věděli. Museli přidat, což se nezamlouvalo odolávajícím hostům. Pár minut po změně stran se pokoušel prosadit Mario Mandžukić, nevyšlo to ani Gonzalo Higuaínovi. Se střelou Pucciarelliho si brankář Neto poradil poměrně bez obtíží - však také nebyla dostatečně razantní. Pak už se Juve prosadilo. Na perfektní centr Cuadrada do vápna mezi dva obránce si naskočil Mario Mandžukić a mířil do břevna. Po zásahu Skorupskiho se ale míč stočil za čáru - 1:0 pro Starou dámu.

Do hry se stále častěji dostával Juan Cuadrado, který dnes hrál ve velké pohodě i rychlosti. Jeho náběhy byly pro obranu hostí hodně nepříjemné, jenže krom gólového centu z nich Juventus dosud příliš vytěžil. Po hodině hry pak pálil Miralem Pjanić, který dnes tolik vidět nebyl. Pak se ale opět prosadil Juventus. Od Cuadrada se míč dostal k Alvesovi, který našel Alexe Sandra. Ačkoli byl mladý bek zády k bráně, přeci jen se nakonec obtočil kolem obránce a pálil k tyči - 2:0.

O pár minut později musel do akce znovu Skorupski, který si chtěl napravit chuť po inkasovaných gólech. První ránu vychytal, Dybala se poté provinil ofsajdem. Deset minut před koncem utkání se k ráně dostal také šutér Gonzalo Higuaín, ale dnes mu nebylo přáno. Pod nohy se mu na poslední chvíli vrhl obránce Costa, který jej zastavil. A když krátce před koncem neuspěl krásnou ranou El Kaddouri, skóre už se neměnilo.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
Tuxedo

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Airus

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele