25. kolo
17.02.2017 20:45 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Juventus deklasoval Palermo čtyřmi góly

Juventus porazil na domácí půdě sicilské Palermo jednoznačně: 4:1. Díky této výhře si upevnil postavení na čele italské Serie A. Dvěma góly se na tom podílel Argentinec Paulo Dybala, který se tak opět zapsal na listinu střelců. Zásah Palerma přišel až v samotném závěru, takže na výsledek už neměl vliv.

Juventus v páteční předehrávce nehodlal nic podcenit, takže trenér Allegri nasadil poměrně ofenzivní sestavu. Od začátku utkání na hrací plochu vyběhli hráči jako Marchisio, Bonucci, Asamoah, Pjaca nebo Dybala se Sturarem. Palermo spoléhalo na Rispoliho, Jajala, Čočeva, Goldanigu nebo Nestorovskiho.

Už v 5. minutě se málem Juventus dostal do vedení. Paulo Dybala se ujal rozehrávky přímého kopu, jenže jeho projektil zastavila tyč! Palermo bránilo ze všech sil a na začátku utkání se mu poměrně dařilo eliminovat snahy lídra tabulky. Vydrželo mu to ale pouze 13. minut. Argentinec Gonzalo Higuaín si naběhl na centrovaný míč a jeho zakončení mířilo do brankáře Posavece. Ten vyrazil balón před sebe, kde s dorážkou neměl problémy Claudio Marchisio.

Domácí vedli o jednu branku, ale to neznamenalo, že by se Palermo nesnažilo. Do zakončení se dostal úteočník Ilja Nestorovski, který tvrdou ranou mířil jen do brankáře Buffona. Svou první velkou šanci posléze spálil mladý Chorvat Marko Pjaca, který z úhlu pálil jen do prostoru, kde se pohyboval brankář Posavec. První velkou hrubku Juventusu si na své konto připsal zkušený bek Dani Alves, jenže záložník Jajalo ji nepotrestal.

Pět minut před koncem první půle náhle Juventus udeřil. Přímého kopu se po faulu na Sturara ujal opět Paulito Dybala, který parádní střelou poslal míč do šibenice - 2:0.

Do konce první půle se Juventus ještě několikrát pokusil ohrozit hostující branku, leč marně. Minutu po změně stran se do utkání místo Khediry zapojil mladík Mario Lemina. Domácí se ihned snažili atakovat bránu sicilského týmu, jenže Palermo velmi dobře bránilo. Krátce poté se do velké šance pouštěl Gonzalo Higuaín, jehož snahu ale sudí zastavil odmáváním ofsajdového postavení.

Po hodině hry se málem prosadil Balogh, jenže jeho pokus mířil těsně vedle. A toho využili domácí, kteří se prosadili potřetí. Paulo Dybala vyslal krásný centr mezi obránce, na něj si naběhl zkušenější Gonzalo Higuaín a technickým obloučkem přehodil mladého brankáře Posavece.

Dvacet minut před koncem se na hřiště dostal Juan Cuadrado, který vystřídal Stefana Sturara. Právě Cuadrado se pokusil prosadit individuální akcí, když se z pravé strany dostal až před malé vápno. Jenže jeho střelecký pokus byl sražen na rohový kop. Palermo si svou situaci málem zkomplikovalo patnáct minut před koncem, když se brankář Posavec srazil s jedním ze svých spoluhráčů.

Tři minuty před koncem Paulo Dybala vyslal do šance Juana Cuadrada, který tvrdou střelou z pravé strany trefil pouze Posavece. A Juventus opět trestal. O pouhé dvě minuty později se prosadil Paulo Dybala, když hostující obránce Goldaniga vyrobil velkou chybu a nechal se obrat o míč Higuaínem. Zkušený argentiský útočník nahrál svému mladšímu kolegovi a Dybala se jednoduchou střelou prosadil - 4:0.

Palermo se nevzdávalo ani za beznadějného stavu. V nastavení druhé půle se dočkalo alespoň korekce výsledku, když se po rohovém kopu dostal k hlavičce Ivajlo Čočev. Brankář Buffon už zasánout nestihl a čisté konto dnes večer neudržel. Slavit mohl alespoň tři body, které jeho tým proti hostům ze Sicílie uhájil.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.cmo

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
czech_mira

Reagovat
czech_mira

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele