15. kolo
03.12.2016 20:45 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Atalanta padla, nestačila na domácí Juventus

Atalantě se na půdě Juventusu Turín dlouhodobě nedaří a tento trend bude ještě nějakou dobu pokračovat. Dnes večer totiž překvapení sezóny padlo na Juventus Stadium a odváží si porážku 3:1. Domácí byli prakticky po celé utkání lepší a dokumentovali to góly Sandra, Ruganiho a Mandžukiće.

Paulo Dybala musel na tribuně trpět, zatímco jeho spoluhráči v barvách Staré dámy čelili novému překvapení Serie A, Atalantě. Na trávník se od prvních minut dostali Rugani se Sandrem, v záloze měli řádit Marchisio s Khedirou. Hlavní údernou dvojici vepředu ztvárnili Mario Mandžukić spolu s Gonzalem Higuaínem.

Atalanta chtěla zapůsobit, o což se měli starat hráči jako Caldara, Masiello, Conti, Kessié nebo Alejandro Gómez se střelcem Petagnou. V prvních minutách se ale hosté k míči moc nedostávali a spíše se ocitali pod tlakem centrovaných míčů Juventusu. Jako první nebezpečnou šanci můžeme uvést vysunutí Gonzala Higuaína, o což se postaral Miralem Pjanić. Tomu je pozice kreativního záložníka pod útočníky mnohem sympatičtější a dnes to hodlal dokázat. Higuaín ale nepřekonal brankáře Sportiella.

To se však o pouhou minutu později podařilo obránci Alexovi Sandrovi. Na začátku celé akce stál trochu překvapivě útočník Gonzalo Higuaín, který se pečlivě vrátil, sebral míč protihráči a předložil jej Marchisiovi. Ten si všiml Alexe Sandra, kterému adresoval míč. No zbytek znáte - 1:0 pro Juventus.

Atalanta hodlala ukázat, že ani nepříjemné dotahování jí není proti srsti. Jenže dnes její obvyklé zbraně nefungovaly. Zbyla spíše jen snaha a týmový duch, což ale na Juventus nestačilo. Ke střele se odhodlal záložník Franck Kessié, který má paradoxně podle mnoha zdrojů namířeno právě do Juventusu. Alespoň si jej mohli činovníci Staré dámy dobře prohlédnout.

Záhy se domácí dočkali další branky. Technik Miralem Pjanić nacentroval od rohového praporku parádní balon přímo na hlavu italského obránce Danieleho Ruganiho, který neměl se zakončením problém!

Stephan Lichtsteiner nacentroval dlouhý balon na svého spoluhráče Mario Mandžukiče, jenže ten byl dostatečně pokrytý. Hostující Orobici měli velký problém zejména s kombinací, která jim dnes vůbec nevycházela. Minutu před koncem první půle napodobil Higuaína v dobré defenzivní práci také druhý vysunutý hrot. Mario Mandžukić vlastním tělem zastavil nikoli jednu, ale dokonce dvě rány mířící dost možná do sítě!

Velkou hrozbou pro Atalantu byl Mandžukić také po změně stran. Hodně chtěl dát gól a za dnešní výkon si jej zasloužil. Párkrát mu to ještě ve druhé půli nevyšlo, ale přeci jen se dočkal. Nejprve byl u rány z voleje Claudia Marchisia, která měla gólové parametry a brankář Marco Sportiello musel zasahovat. Pak už nastala chvíle pro Mandžukiće.

Opět Miralem Pjanić a opět rohový kop. Tentokrát se dostal do zakončení právě Mario Mandžukić a jeho radost z gólu byla evidentní.

Atalanta se ještě nevzdávala a chtěla dostát alespoň čestnému úspěchu. Juventus ke konci střídal a polevoval v útočení, čehož hosté využili deset minut před koncem. Marco D'Alessandro totiž dostal parádní pas po pravé straně a následně posla centr do malého vápna. Tam stál Remo Freuler. Na jeho zakončení byl brankář Gigi Buffon krátký a nakonec kapituloval.

A když dvě minuty před koncem domácí záložník Lemina Sportiellovu chybu nepotrestal a pálil do tyče, skóre se už neměnilo. Atalanta Bergamo tak znovu v Turíně prohrává a Juventus si upevňuje své postavení na čele ligy.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Je neskutečné jak book v tipáči šroubuje nahoru kurz na 2.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Freuler mi podělal ticket

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele