17. kolo
17.12.2016 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Higuaín rozhodl šlágr s AS Řím

Šlágr v Turíně rozhodla jediná branka, jejímž autorem se stal domácí střelec Gonzalo Higuaín. Juventus díky této výhře jednak přerušil vítěznou sérii AS, ale především si upevnil svou pozici na čele.

AS Řím cestovalo do Turína se snahou získat body a zdramatizovat boj o první příčku. Dobrými zprávami pro trenéra Luciana Spallettiho bylo uzdravení Mohameda Salaha, třebaže od začátku utkání ještě nenastoupil. I proto zvolil hybridní sestavu s nejedním překvapením. Do hry totiž vyslal brazilského mladíčka Gersona, který toho za Vlky zatím moc neodehrál.

Juventus nastoupil coby favorit utkání v lepším rozpoložení. Mladá hvězda Paulo Dybala ještě zůstala na lavičce, takže v útoku zbylo místo na dvojici Gonzalo Higuaín a Mario Mandžukić. Ty podporoval ofenzivně laděný záložník Miralem Pjanić, kterého v Římě pořád nemusí. Do hry se od prvních minut dostal i obránce Daniele Rugani, pro něhož to měl být velký test.

V prvních minutách ale nebyl, protože aktivitu i míč převzali domácí. Nejprve se do míče opřel Gonzalo Higuaín, ale netrefil. Domácí byli jasně lepší, jenže často se jim nedařila finální fáze. Po pěkné kombinaci a sprintu Maria Mandžukiće se balon dostal ve vápně k ne moc pokrytému Higuaínovi, který ihned pálil. Jenže slabou střelu namířil jen do míst, kde se pohyboval brankář Wojciech Szczesny!

O pár minut později si však argentinský střelec vše vynahradil. Po chybě záložníka De Rossiho si vzal míč a začal slalomem. Vyhnul se dvěma protihráčům a krásnou ranou lehce otřenou o tyč překonal polského brankáře! Juventus od 14. minuty vedl a na tahu bylo AS.

Obránce Rüdiger dostal prostor jít s míčem kupředu, čehož náležitě využil. Odcentroval velmi prudce na hlavu Nainggolana, ale ten v těžké pozici poslal balon hodně mimo bránu. Útočník Edin Džeko pak našel rozběhnutého spoluhráče, kterým byl Radja Nainggolan. Jeho rána ale prosvištěla jen kolem boční sítě.

AS postupem času hru vyrovnávalo a bylo hodně nepříjemné. Mladý záložník Gerson si stáhl míč u pravé postranní čáry a vyslal opět nepříjemný centr, ale Džeko na něj nyní nedosáhl. Pět minut před koncem první půle se k míči na straně dostal Diego Perotti, který svým centrem nenašel nikoho. V klubku hráčů ale vznikl pořádný závar, načež se balon dostal ke Kostasovi Manolasovi. Řecký stoper sice vypálil, ale ve vyložené šanci domácí zachránil zákrok obránce Lichtsteinera.

Do druhé půle AS potřebovalo zvýšit svou produktivitu, takže byl stažen nevýrazný Brazilec Gerson, jehož místo zaujal rychle uzdravený Mohamed Salah. Ten zpočátku v souboji se Sandrem nedokázal uplatnit své rychlé nohy. Domácí hrozili také díky Miralemu Pjanićovi, jehož exekuce volných přímých kopů jsou pověstné. Několikrát ale narazil na hlavu Manolase či Fazia, jež hráli výtečný zápas.

Pjanić o chvíli později musel kvůli zranění ze hřiště a na něm se objevil další rychlík - Kolumbijec Juan Cuadrado. Claudio Marchisio načechral do šestnáctky zajímavý centr, který odvracel pozorný stoper Manolas. Velkou šanci Juve pak začal obránce Chiellini, který posunul míč na Higuaína a jeho přetažený centr doběhl Mario Mandžukič. Ten si všiml volnějšího záložníka Sturara, jenž měl ideální střeleckou parketu, ale Szczesny jej vychytal!

Na místo záložníka De Rossiho se pak postavil ofenzivně laděný Stephan El Shaarawy, který zvládal souboje s postupem času unavenými protihráči mnohem lépe. I díky němu AS opět převzalo aktivitu. Centr Perottiho prodlužoval Fazio na zadní tyč, jeho pokus lehce lízl jednoho z domácích a na zadní tyči číhal padající Manolas. Ten však na balon pár minut před koncem nedosáhl a Juventus i díky tomu nad AS vyhrál.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (10)

Přidat komentář
Houfi

0:1

Reagovat
vanGomm

Tip X.

Reagovat
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Bod bude zlaty.

Reagovat
smazaný uživatel

A Salah trénuje naplno, je pravděpodobné, že bude hrát.

Franta je taky zdravý, takže doufám, ze půlhodinu, dostane. Gigiho ma rád:)

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Eldarion

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

to by teda mohli rimania vyhrat.. ak bude pozorna obrana preco nie.. .. forza roma

Reagovat
smazaný uživatel

Vyhra Juve 2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele