28. kolo
10.03.2017 20:45 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Juventus FC - AC Milán 2:1

AC Milán sahal po cenném bodu, nakonec však díky penaltě z páté minuty nastavení Juventusu podlehl. Nutno podotknout, že Stará dáma byla lepším týmem a tři body získala víceméně zaslouženě.

Letos to bylo již čtvrté vzájemné střetnutí a Juventusu se díky výhře 2:1 podařilo bilanci srovnat, předtím totiž dvakrát zvítězilo AC a Juve zase mělo na svém kontě triumf z Coppa Italia.

Od úvodního hvizdu byli domácí jasně lepší a největší překážku pro ně znamenal mladý brankář Gigio Donnarumma. Už ve 4.minutě předvedl pohotový zákrok a následnou dorážku poslal Khedira mimo tyče. Jen o chvíli později se po kontaktu se Zapatou dožadoval pokutového kopu Dybala, ale marně. AC sice následně uklidnilo hru, ale po půlhodině hry přesto inkasovalo. Dani Alvés našel přesným centrem na hranici ofsajdu stopera Benatiu a ten zblízka propálil milánského brankáře. Hosté spoléhali na rychlé brejky a jeden takový ve 43.minutě perfektně dovedli do zdárného konce. Deulofeu uprchl po pravé straně, těsně před šestnáctkou vysunul Baccu a Kolumbijec nekompromisně srovnal.

Juventus si ve druhém poločase chtěl vzít vedení zpátky a měl vytrvalý tlak, branku však ne a ne vstřelit. Pjaca z dobré pozice těsně minul a za další dvě minuty pro změnu orazítkoval břevno Pjanič. Branka nepadla ani čtvrthodinu před koncem, kdy pohotově vypálil Higuaín, Donnarumma skvěle vyrazil a další Higuaínova akrobatická dorážka skončila mimo.

Tlak Staré dámy gradoval a vedle Donnarummy vyvstal i nový protivník - čas. Už v nastavení se Rossoneri snažili všechny akce soupeře za každou cenu zastavovat. Po skluzu Sosy vytasil sudí Massa druhou žlutou kartu, takže hosté dohrávali v početní nevýhodě. AC sahalo po bodu, jenomže si v nesprávný moment vybralo pořádnou porci smůly. Už nad rámec nastaveného času zahrál De Sciglio ve vápně rukou a sudí odpískal poměrně přísnou penaltu. Paulo Dybala ji proměnil a Milánu vystavil krutou tečku za utkáním.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Ten kurz na Milán se vyplatí 1-3

Reagovat
smazaný uživatel

9,10 ? To si delaji prdel, ne?

Reagovat
smazaný uživatel

4 utocnici+ Pjanic? To se vsadim, ze tak nenastoupi

Reagovat
hradec

3 útočníci ne? Pjaca není útočník a se třema nastoupili už proti Udinese, ikdyž jim to nijak nepomohlo.

Reagovat
Eldarion

Nemôžu tie zebry doma furt vyhrávať kurz je šialenosť 1:1 alebo 0:1

Reagovat
smazaný uživatel

AC by mohlo prolomit tu jejich neporazitelnost na domácím stadiónu. 1:2

Reagovat
Lahvac-CZ

Výhra Juve o gól

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
hradec

Juve 2:2 AC

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele