19. kolo
08.01.2017 15:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Izzo smutným hrdinou, AS veze z Janova výhru

AS Řím se z přístavního Janova ve svém prvím utkání nového roku vrací domů se třemi body. Dosáhlo jich, aniž by se nějaký jeho hráč prosadil, protože jediným - nešťastným - střelcem utkání se stal domácí obránce Armando Izzo.

Domácí Janov uvítal na stadionu Marassi římské AS a slovo "domácí" je zvláště nutné zdůraznit. Před vlastními fanoušky totiž jen málokdy prohrává a poradil si tu například i s Juventusem Turín. Vlci z hlavního města jsou sice v herní pohodě, leč mají mnoho absencí a v Janově se vyhrává opravdu velmi těžko.

Domácí jsou už bez opor v podobě Pavolettiho s Rinconem, neboť oba přestoupili do jiných klubů. Přesto jedenáctka Grifů jasně ukazovala nebezpečí a náročný zápas. Našli jsme v ní stopera Burdissa, brankáře Perina, záložníky Cofieho s Rigonim nebo útočníka Simeoneho. Římané nechali El Shaarawyho na lavičce, do hry se dostali Perotti, Džeko, Nainggolan nebo Jesus s Emersonem.

Aktivněji začali hosté, když se kapitán Daniele De Rossi dostal do šance, kterou ještě vyšperkoval nahrávkou na Edina Džeka. Ten však v obrovské šanci selhal a nechal vyniknout mladého brankáře Perina! Pro toho ale utkání právě kvůli této situaci skončilo a střídat musel brankář Lamanna. Před něj se snášel jeden z mnoha rohových kopů AS a Juan Jesus málem zakončil! V poslední chvíli ale podklouzl.

Po krátké akci Džeka dostal míč do běhu Radja Nainggolan, jenže v dobré šanci a s otevřeným prostorem před sebou pálil tvrdou ranou těsně nad! Vlastně až po dvaceti minutách se brankář Lamanna poprvé musel mít na pozoru, neb jej z dálky vyzkoušel Edin Džeko. Janov kontroval obdobnou akcí Lucase Ocampose, který donutil k zákroku brankáře Szczesnyho!

Jinak to ale bylo jedno velké trápení, na obou stranách. Janov jednoduše kombinoval, jenže jeho akce končily vždycky nepřesností ve finální fázi. Hosté si zase s míčem moc hráli a vypadali spíše zmrzle. Vše změnila až 36. minuta, v níž se po závaru v pokutovém území Grifů dostal k ráně Bruno Peres, jehož pokus si do vlastní brány smolně srazil Armando Izzo - 1:0 pro AS.

Domácí na nic nečekali a ihned se dali do útočení. Brankář Wojciech Szczesny musel k tyči velmi rychle, protože jinak by se z gólu radoval Ninković. První půle skončila lépe pro AS, stejně jako začala ta druhá. V ní už se Janov dostával mnohem častěji k centrům a ohrožoval bránu Poláka Szczesnyho, jenže jeho snaha nevedla k úspěchu. Na opačné straně se pak prodral k zakončení po centru Nainggolana Džeko, jenže pálil do tyče!

Hra se i vinou zranění či ostřejších soubojů stále častěji kouskovala a sudí Rizzoli musel několikrát sahat i do kapsy pro karetní tresty. Pozitivem byla ale určitě atmosféra, protože ani jedna ze stran diváků nepřestala hlasitě podporovat své miláčky. Po rychlé akci tažené Diegem Perottim se k míči na hraně ofsajdu dostal Edin Džeko, jenže v tísni od protihráče napálil balon z úhlu jen hodně mimo.

Především janovské duo Ocampos - Simeone bylo hodně nebezpečné a jejich spolupráce dělala obráncům Vlků problémy, ale snahu domácích často srážela nepřesnost. I proto vyslaly oba týmy do hry ofenzivní hráče. Trenér Spalletti vybral El Shaarawyho, prostor od Ivana Juriće dostala nová posila v podobě Pinilly. Ani ten se ale do análů utkání výrazně nezapsal. Ocampose v poslední šanci zastínil brankář Szczesny, který jeho pokus vytěsnil.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
kopajda

máte někdo odkaz na video jak se zranil? já ho nenašel...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele