4. kolo
18.09.2016 18:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Inter Milán - Juventus FC 2:1

Inter Milán dokázal opanovat prestižní Derby d'Italia a Juventus možná trochu překvapivě porazil 2:1. Kritizovaní Nerazzurrí po hodině hry dokonce prohrávali, ale rychle dokázali na Lichtsteinerovu branku reagovat a nejprve Icardi a po něm Perišić dokonali obrat. Frank De Boer si tak prozatím může oddechnout.

Juventus byl vzhledem ke své formě velkým favoritem a i když se říká, že derby favorita nemá, tady o něm nebylo pochyb. Navíc Inter herně vůbec nepřesvědčuje, v lize je to zatím velká bída a o Evropské lize ani nemluvě. Na druhou stranu domácí se potřebovali revanšovat za ostudnou porážku od Hapoelu Beer-Sheva a to se nakonec podařilo....

Zaplněné San Siro poprvé pobavil už v první minutě unikající Sami Khedira, záložník Staré dámy postupoval sám na Handanoviče, ale stíhán Mirandou situaci nezvládl a nakonec nezakončil. Na druhé straně byl zase poslán k zemi Icardi a domácí se vehementně dožadovali pokutového kopu - marně. Ve 24.minutě se zase dobře uvolnil Éder, ale se střelou už to bylo horší. Juventus musel už v prvním poločase sáhnout k citelnému střídání, zraněného stopera Benatiu nahradil jiný zkušený stoper Andrea Barzagli. Inter byl jinak o něco nebezpečnější, Icardi střílel těsně vedle a totéž platilo i na druhé straně o ráně Pjaniče.

Také po změně stran pokračoval Inter v aktivní hře. Éderovu ránu zablokoval Chiellini a na D'Ambrosiovu pobídku nedosáhli jak Icardi, tak i Éder. V dobré pozici minul Buffonovu branku i Candreva a tohle spalování nakonec stálo domácí draho. V 66.minutě se totiž dostal k centru Alex Sandro a Stephan Lichtsteiner na druhé straně překonal Handanoviče!

Odpověď Interu ale byla blesková. Na Banegův rohový kop si naskočil Mauro Icardi a hlavou dostal balón za záda Gigiho Buffona. V 78.minutě dokonali Nerazzurri obrat, Icardi se tentokrát proměnil v nahravače, centrem našel Ivana Perišiče a ten do protipohybu přesně k tyči překonal Buffona. Perišić mohl vzápětí přidat další branku ale ikona Juve ho vychytala.

Juventus v závěru zvýšil obrátky, ale ani Higuaín a aní přímák Pjaniče se neujali. V 90.minutě uviděl druhou žlutou kartu za faul na Alexe Sandra Ever Banega a naděje Juventusu na bodový zisk ještě ožily, ale Juve už srovnat nestihlo. Inter konečně potěšil své fanoušky a doma na San Siru porazil v Derby d'Italia Juventus 2:1.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1 0

Reagovat
smazaný uživatel

No ak inter nevyhrá tak de boer poletí ale prajem interu 2-1

Reagovat
cink

Reagovat
smazaný uživatel

Ak by de boera vyhodili koho myslite ze by dali:Cesate Prandeli

! Alebo: Fabio capello

Reagovat
Recoba Inter

Prosím Cesare!

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Recoba Inter

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

Super Inter

Reagovat
smazaný uživatel

Konečne kurva dúfam že sa chytia, výkon celkom ok

Reagovat
Pharrell

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele