2. kolo
28.08.2016 18:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Inter opět nezaujal, ale má první bod

Trenér Frank de Boer si připsal další nepříliš povedené utkání a otazníky tázající se po správnosti jeho angažování nabírají na síle. Pravdou ale je, že na rozdíl od premiéry Inter dnes alespoň bere jeden bod za remízu. Palermo sice na San Siru vedlo, ale remízu zachránil domácí kapitán Icardi.

Inter Milán v loňské sezoně na začátku udivoval vůlí a silou, se kterými vyhrával množství zápasů třeba jen o jeden gól. Sice se našli lidé, kteří jej kritizovali za nevýrazný herní projev nebo málo akcí, ale body to přinášelo spolehlivě. Letošní Inter je ale úplně jiný, za což z velké části může špatné načasování změny trenéra, se kterým se sami hráči víceméně stále seznamují. A tak není divu, že Inter stále nejede na sto procent.

Dnes se mu do cesty postavilo Palermo a fanoušci Nerazzurri doufali, že se jejich týmu bude konečně dařit. Možná i proto, aby tým udělal dobrý dojem na Joaa Maria, novou to posilu Interu, která dnes shlížela na trávník z tribuny. Trenér de Boer zvolil zři záložníky a tři útočníky, vedle Icardiho postavil Edera s Perisićem. Jen lavička tak zbyla na Candrevu nebo Brozoviće. Palermo spoléhalo na hráče jako Hiljemark, Čočev, Rispoli nebo Quaison.

V úvodu utkání se jako hodně aktivní jevil zejména chorvatský útočník Ivan Perisić, který větral obranu Rosanero neustálým během a akcemi. Ani jedno z jeho zakončení v prvních deseti minutách ale nevedlo k první brance. Na opačné straně neměl brankář Handanović mnoho práce. Hiljemark o chvíli později nacentroval míč z volného kopu do vápna, kde byl zcela volný Goldaniga, jenže ten mířil mimo.

Utkání s Palermem hráče domácího celku hodně bolelo, několikrát byl k zemi poslán Mauro Icardi, kterého si obránci Palerma velmi dobře hlídali. Hodně aktivním hráčem byl rovněž Ever Banega, který často rozjížděl útoky svého celku a byl u většiny nebezpečných akcí. Banega také dokázal ve vápně najít hlavu Kondogbii, který po zahrávání volného přímého kopu mířil mimo. Inter mohl po třiceti minutách udeřit, když Gary Medel pálil z druhé vlny, jenže za již překonaného brankáře Pošavece se postavil Goldaniga, který míč na brankové čáře odkopl pryč!

Pět minut před koncem první půle se míč snesl na hlavu obránce Jeisona Murilla, ale opora domácích řad zamířila jen těsně vedle tyče! S přibývajícími minutami tlak Interu narůstal, ale zdálo se, že jej hráči pozapomněli kdesi v šatně. Palermo totiž vstoupilo do druhého poločasu mnohem lépe. Pouhé tři minuty po změně stran se fanoušci hostí mohli přetrhnout radostí, protože Andrea Rispoli pálil z druhé vlny. To by ještě nevadilo, jenže balon po kontaktu s obráncem Santonem zcela změnil směr, na což brankář Handanović prostě reagovat nemohl!

Inter byl po obdržené brance hodně nervózní a jeho kombinace již nebyly tak nebezpečné ani přesné. Znervózněl i trenér de Boer, který se obával další blamáže. Brankář Pošavec toho mnoho likvidovat nemusel, ke střele se odhodlal jen obránce D'Ambrosio a jednu hlavičku trefil Medel. Trenér de Boer potřeboval novou krev a tou měl být Antonio Candreva, který vystřídal unaveného Perisiće.

A právě Candreva byl faulován Gazzim v blízkosti pokutového území, což byla parketa pro Banegu. Někdejší hvězda Sevilly se ujala míče a posadila jej na hlavu Maura Icardiho. Ten ale zakončil těsně vedle! Moc mu to ale asi nevadilo, protože o pouhou minutu později se konečně prosadil! Opět u toho byl Antonio Candreva, který skvělým pasem našel Icardiho, jenž jako správný kapitán hlavičkoval přesně - 1:1.

Obdobná situace byla k vidění také o chvíli později, tentokrát v ní ale byly dva rozdíly. Jednak byl adresátem Eder, ale především hlavička skončila vedle. Pět minut před koncem se Inter pokoušel strhnout vedení na svou stranu, když si Candreva počkal před pokutovým území na odražený míč a z voleje vypálil. Jenže jeho skákavá rána skončila nad bránou! Tříbodová radost tak Interu nadále uniká.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.com, goal.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1 1

Reagovat
smazaný uživatel

Dúfam že nasadia murilla a predaju ranocchiu inac zaujmava skupina na na El

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

To vypadá že se čínani rozhodly nás zničit...vyhoděj trenéra co něco dokázal a přivedou moulu co trénoval jen v nizozemský lize.Koupěj za miliardy uplně neznámý hráče.

De Boer ven

Reagovat
smazaný uživatel

ja si myslim ze poterbuje trochu casu.. nevravim ze je genius ale zacal nedavno (tak ako s v clanku pise), hracov si nevyberal.. chces drzat loptu a hrat atraktivny futbal a to nejde urobit za 3 tyzdne.. a uz vobec nie s interom po mancinim.. jediny kto sa mi vyslovene nepacil bol kongnopia ci ako sa to pise.. velmi nervozny .. toho nahradi nova posila a bude... jeho viac dozadu asi.. inac to vobec nebolo zle.. ved sa palermo branilo cely cas.. dostali sme smolny gol odraz od santona.. kolko sme my vystrelili a ta lopta sa tak neodrazila.. ?

Reagovat
smazaný uživatel

De Boera nechcem odsudzovat dufam že inter dokaze pripravit hrat na 100% aj ked to zatisl tak nevyzera, podls mna staci vimenit len 2hracov zo zostavy proti palermu a to kondogbiu alebo medela namiesto joa maria a kupir krajneho obrancu, alebo dat hrat na pravo ansaldiho a na lavo d ambrosia nejak takto by to mohlo vypadat: Handanovic,Ansaldi,Miranda,Murillo,D'Ambrosio,Joao Mario,Banega,Medel(Kondogbia alebo ak sa nepreda Brozovic tak jeho)Perisic,Icardi,Candreva

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele