26. kolo
26.02.2017 20:45 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

AS Řím vyloupilo Milán, dvakrát skóroval Nainggolan

Inter Milán nestačil na hosty z Věčného města a prohrál klíčový boj o poháry. Římanům vyšla taktická stránka hry a především díky dvěma gólům Nainggolana vyhráli 3:1.

Napětí bylo dnes hodně znát, na stadionu San Siro se schylovalo ke velkému dramatu. Inter Milán se dere nahoru a chtěl svou formu dokázat také dnes. Podle mnohých vyjádření čekal na Nerazzurri zápas sezony, možná klíčový střet v boji o Ligu mistrů. Trenér Stefano Pioli hodně spoléhalo na klíčovou roli zálohy, do níž postavil Brozoviće, Gagliardiniho a silově založeného Kondogbiu. Byl to rovněž souboj dvou velkých střelců, protože domácí mají v kádru kapitána Maura Icardiho, kterého podporovali Perišić s Candrevou.

Ani hosté z Věčného města nepřijeli s cílem bránit. Vlci kontrovali skvělou formou Edina Džeka, aktuálně nejlepšího kanonýra Serie A. Ani Džeko ale není jedinou zbraní AS. Další nebezpečí znamenala síla Nainggolana nebo rychlost Salaha. Těžko se pak překonává rovněž trojka Manolas - Fazio a Rüdiger. Právě obrana AS se dostala pod tlak po parádní nahrávce od Gagliardiniho, jenže Icardiho na poslední chvíli zastavil bránící Fazio.

Festival emocí a akcí pokračoval kuriózní situací, když si Chorvat Perišić zpracoval u lajny míč, nadhodil si ho a po pár efektních "nožičkách" jej vrátil Handanovićovi. Což však sudí Tagliavento bral jako "malou domů", udělil Chorvatovi žlutou kartu a AS zahrávalo přímý volný kop. Z něj nic nebylo, ale konec nebezpečí pro Handanoviće to neznamenalo. S povedenou dělovkou Salaha v obrovské šanci měl Handanović také co dělat. Po krásné práci Nainggolana už ale inkasoval. Belgický záložník přehrál u hranice vápna Gagliardiniho a zatočil míč přímo do šibenice na vzdálenější tyč - 1:0.

Nerazzurri rozhodně neplánovali složit zbraně a Joao Mario mířil ve vápně nad! Na delší chvíli jsme se bez dalších šancí museli obejít, třebaže oba týmy si nic nedarovaly. Až deset minut před koncem první půle po nahrávce Kevina Strootmana pálil po zpracování Edin Džeko a Samir Handanović musel rychle na zem. Mohamed Salah se už k dorážce nedostal. Hodně emocí vyvolal pád Maura Icardiho ve vápně Vlků, jenže sudí penaltu nepískal! Na druhé straně podcenil Jeison Murillo centr od Perese a k míči se dostal Džeko a jeho nahrávku pod sebe Salah jen těsně nestihl přesně zakončit.

Krátce před koncem první půle se do zakončení dostal také Marcelo Brozović, jenže narazil na dnes spolehlivého Poláka Szczesnyho, který jeho ránu vyrazil na roh. Tempo utkání rozhodně nezklamalo a druhá půle slibovala neméně atraktivní podívanou. A té jsme se opravdu dočkali, protože zejména Inter zabral. Plyn až na podlahu sešlápl například Candreva, který donutil brankáře Szczesnyho k parádnímu zákroku. Další obrovskou šanci poté spálil Ivan Perišić, ke kterému propadl centr do vápna. Jenže chorvatský útočník nepochopitelně pálil nad! A Řím trestal.

Lekci z produktivity si pro domácí nachystala hvězda hostí se čtyřkou na zádech. Radja Nainggolan táhl útok Vlků a nikdo jej neatakoval. Belgický záložník s míčem u nohy přesprintoval polovinu hřiště a krásnou ranou do protipohybu brankáře Handanoviće navýšil vedení Giallorossi!

Oba týmy střídaly a do hry se dostali Éder s Perottim. Blíže ke gólu měl Éder, protože v jeho výsostném území vznikl závar, který AS s vypětím všech sil nakonec ubránilo. Perotti se spoléhal spíše na svou rychlost, čehož málem využil, když si obhodil Medela. Na D'Ambrosia už ale nestačil, navíc jeho centr na Džeka nebyl přesný.

Ke konci utkání AS trochu přestalo hrát a domácí toho dokázali využít. Rychlou kombinaci střídajícího Banegy využil nabíhající Perišić, který posílal nahrávku před bránu. A protože ta byla nekrytá, stačilo Icardimu doklouzat k tomu, aby si vysloužil obrovský usměv milované Wandy Nary - 2:1.

Ke slovu se však dostal také Diego Perotti. Edin Džeko si totiž nabíhal na dlouhý pas a Gary Medel jej trochu nešťastně poslal k zemi. Sudí Tagliavento zřejmě spočítal obraně domácích všechny drobnější fauly na Džekovu osobu a pískal penaltu! K ní se postavil Diego Perotti a podle svého zvyku s ledovou grimasou proměnil - 3:1.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (13)

Přidat komentář
Houfi

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:2 Forza Inter

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

"unavené AS"??? však hralo komplet b-čko vo štvrtok

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
KillSwitch

náročný taktický zápas 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Frantszek

2-3 (Emerson, 2x Salah)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

AS jede na super vlně, vsechno jim klape. Proc to nezkusit na titul?

Reagovat
Frantszek

Protoze Stara Baba cernobila. Kdyz kadr udrzime (pocitam, ze Manolas, Paredes, Frmalen pryc) a privedeme prave kridlo na rotaci se Salahem, kreativniho ofenzivniho zaloznika a dva stopery, tak proc ne. Jenze se urcite budou sapat po Radjovi a to bude eventualne velika ztrata

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele