9. kolo
23.10.2016 15:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Oslabená Neapol porazila Crotone

Neapol nakonec zvládla získat tři body z utkání proti Crotone, i když to pro ni nebylo vůbec snadné. Za stavu 1:0 pro Partenopei se nechal po hloupé reakci na faul vyloučit Manolo Gabbiadini a Neapol musela dohrávat v oslabení. Branka Crotone ale přišla pozdě.

Neapol měla další ukázat, že si dokáže poradit se soupeři i bez střelce Milika. Zatím se jí to moc nedařilo, ale dnes odpoledne narazila na podprůměrné Crotone. To proti Partenopei vyslalo do hry Toneva, Palladina, Crisetiga, Ferrariho nebo Rossiho s brankářem Cordazem. Hosté přijeli v poměrně silné sestavě, do hry se od začátku dostal i mladík Amadou Diawara. Šanci opět dostal i Manolo Gabbiadini, který už několikrát ukázal obrovskou touhu ukázat se.

Neapol od začátku zvolila uspávací taktiku a míč měla neustále na svých kopačkách. Crotone sice nemuselo řešit téměř žádné problémy v obraně, ale téměř se nepotkávalo s balonem. Což je dost vysilující. Až po deseti minutách se jako první rozhodl pálit Marek Hamšík, ale jeho projektil mu vůbec nesedl. Hybnou silou neapolských akcí se stával také Manolo Gabbiadini, který chtěl navázat na gól z evropského klání. Málem se mu to povedlo v 16. minutě, když Gabbiadiniho ránu chytil s námahou brankář Cordaz!

Ani ten ale nestihl zasáhnout včas o dvě minuty později, když se Dries Mertens prosmýkl do vápna a tam se balon i přes snahu obránců Crotone dostal k volnému Josému Callejónovi. Zkušený španělský útočník už neměl moc problémů a míč poslal do brány - 1:0 pro Partenopei.

Utkání nakonec Gabbiadinimu moc nevyšlo. Byl sice po třiceti minutách faulován, ale na zemi se zachoval vztekle a soupeře brutálně kopl. Za to mu sudí bez váhání udělil červenou kartu, aby měl mladý Ital v šatně čas nad svým chováním přemýšlet. Pokud ale Crotone doufalo, že využije svou početní převahu, mýlilo se. Po rohovém kopu se totiž balon dostal na vápně k číhajícímu obránci Nikolovi Maksimovićovi, který jej dopravil do brány - 2:0 pro Neapol.

Krátce před změnou stran se musel ještě jednou blýsknout brankář Cordaz. Dries Mertens dostal parádní pas od Callejóna a řítil se z pravé strany sám na brankáře Crotone, ale ten si skvěle poradil! Crotone začalo druhou půli sympaticky a minimálně šance Palladina stojí za zmínku, leč brankář Pepe Reina si poradil! Pak si šel odpočinout kapitán Marek Hamšík, kterého vystřídal typově podobný Polák Piotr Zieliński. O chvíli později zahrozili hosté, když Simeon Tochukwu Nwankwo pádil z levé strany, jenže napálil balon vysoko nad bránu! Definitivně mohl rozhodnout Dries Mertens, který se sice dostal za obranu soupeře, ale nastřelil jen obránce Claitona!

Přesto Neapol nedokázala udržet čisté konto, třebaže Crotone rozhodně tahalo za kratší provaz. V minutě 90. se centr od rohu dostal ke zkušenému bekovi Aleandru Rosimu, který narušil výsostné hájemství páně Reiny a dal Crotone naději.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:6 2

Reagovat
Houfi

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele