18. kolo
08.02.2017 18:00 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Juventus překvapení nedopustil; trefili se Mandžukić s Higuaínem

Juventus Turín si podle očekávání snadno poradil s Crotone, které se ale příliš nebránilo v podstatě už přijelo poražené. Po prvním poločase si ještě hráči trenéra Nicoly mohli věřit, ve druhém je ale smetly zásahy Mandžukiće s Higuaínem.

Crotone mělo být pro Juventus snadnou jednohubkou a zvláště v kontextu s posledním hodně gólovým kolem se daly čekat velké věci. Šanci od trenéra Allegriho dostalo hned několik hráčů, kteří trvale touží ukázat svou cenu. Ať už to byl Rincón, Pjaca nebo Rugani. Místo ale zbylo i na velikány v podobě Buffona, Dybaly nebo Bonucciho s Higuaínem.

Crotone vědělo, že se Starou dámou jej čeká možná největší prověrka, třebaže o body bojuje spíše se svými rivaly o záchranu. Doma se měl hodně ukázat brankář Alex Cordaz, mimo něj jsme na hrací ploše viděli i Stoiana, Capezziho nebo Ferariho s Falcinellim. A jak se dalo čekat, Juventus byl ativnějším týmem od prvních minut.

Dani Alves si sběhl do vápna a z pravé strany poslal na malé vápno střílený centr, který ale nikdo z jeho spoluhráčů netrefil. Paulo Dybala ze pokusil ze střední vzdálenosti překvapit Cordaze, ale ten vše a včas dobře viděl. Až s postupem času se do kombinací zapojoval i Gonzalo Higuaín, kterého si obránci Crotone velmi chránili. S velkou chutí naopak hrál mladík Pjaca, kterého Allegri moc často nestaví.

Ani spolupráce mezi Dybalou a Higuaínem nevedla k první brance. Mladý Argentinec posléze upadl v pokutovém území, jenže sudí jeho pád jako pád penaltový neviděl a nic nepískal. Brankář Gianluigi Buffon se na opačné straně poměrně nudil a mohli bychom jej označit za neplatícího diváka. Viděl i marnou snahu nepřesného Capezziho.

V minutě 45. se neprosadil Mario Mandžukić a dorážku Paula Dybaly vyrazil obránce Ceccherini z brankové čáry! Jít s Crotone do šaten za bezbrankového stavu a jeětě k tomu s minimem šancí, to zavánělo podceněním. Vše si ale Stará dáma pojistila ve druhé půli. Nejprve se ještě pokus Samiho Khediry neujal, ale po hodině hry už se skóre měnilo.

Po centru Daniho Alvese z pravé strany se dostal k hlavičce Asamoah, jehož pokus ještě brankář Alex Cordaz vyrazil. Jako první se ale míči dostal Mario Mandžukić, kterému nová pozice pod hrotovým Gonzalem Higuaínem více svědčí. Zkušený Chorvat prakticky jen napálil míč do sítě - 1:0 pro Juventus Turín.

To se hostům ulevilo! Obrovský kámen jim spadl ze srdce a hráli trochu uvolněněji. Crotone naopak smutně chápalo efektivitu velkých týmů. A brzy bylo ještě hůř. Patnáct minut před koncem utkání zatloukl druhý hřebík do rakve Crotone Gonzalo Higuaín, jehož vyslal kolmicí mezi pomalé obránce Miralem Pjanić, působící na hřišti asi 5 minut. Zkušený šutér z Argentiny už neměl se sólem problém - 2:0. A když Pjaníć na závěr trefil jen tyčku, zůstali jsme u dvou branek.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Domácí jsou jasní favorité...

Reagovat
smazaný uživatel

Docela logický, když napíšete že Marchisio a Chiellini dostali volno, je dá do "pravděpodobný" sestavy

Reagovat
smazaný uživatel

ono PREWIEW s pravděpodobnýma sestavama tu bylo o den dřív než info o chybějících hráčích ..... Stačí ti to za vysvětlení než napíšeš zas něco logického............

Reagovat
smazaný uživatel

aha, já nevěděl, že už to nejde změnit

Reagovat
mato Kreator

Juventus (4-2-3-1)

Buffon – Alex Sandro, Rugani, Bonucci, Dani Alves – Khedira, Pjanic – Mandžukič, Dybala, Pjaca – Higuain

tuttosport

ak takto nastupia som zvedavy na hru aj ked hraju proti Crotone

Reagovat
smazaný uživatel

4 útočníci + Pjanič Tak to bude kino!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele