23. kolo
05.02.2017 15:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Turín veze z Empoli jen bod

Turínskému FC se dnešní duel nepovedl tak, jak by si jeho fanoušci představovali. Hosté z Turína sice vedli díky brance Belottiho, ale ani jeho trefa nestačila. O radost ze tří bodů Býky připravil Manuel Pucciarelli, který se prosadil těsně před koncem první půle.

Empoli slaví cenný bod, se kterým před utkáním jistě nepočítalo. Býci možná nejsou právě v oslnivé formě, ale s návratem Belottiho je jejich ofenzíva zase o poznání nebezpečnější. Empoli navíc nedávno přišlo o jednu ze svých opor, když prodalo do sousední Fiorentiny Riccarda Saponaru, takže byla otázka, jak si oslabení domácí s Býky poradí. A nakonec velmi dobře.

Domácí nezačali vůbec dobře a brzy prohrávali. Nejprve musel ze hřiště obránce Costa, kterého kvůli zranění nahradil Cosić. A pak přišla další rána, když se po krásném pasu od Adema Ljajiće prosadil kanonýr Andrea Belotti. Jeho náběh obránci Empoli nezaregistrovali, respektive s ním nestihli nic udělat. Takže se mladý kanonýr mohl opět radovat z cenné branky!

Empoli ale zabralo a do obrany Turína létal jeden balon za druhým. Dioussé vyslal na branku střelu zhruba z pětadvaceti metrů, avšak mířil vedle. Stejně tak Mčedlidze, který se pokoušel zakončit hodně akrobaticky, jenže mířil těsně vedle tyče! Dvakrát se pokoušel prosadit Rade Krunić, který nejprve centroval a jeho pokus skončil těsně vedle. Podruhé si stejný hráč navedl balon na střelu a vůbec nebyla špatná.

V téhle situaci sice brankář Hart ještě zasáhl bez problémů, ale přesto kapituloval. Krátce předtím, než sudí Di Bello poslal oba týmy do šaten, domácí srovnali skóre. Ajeti, který dnes nastoupil ke svému premiérovému startu v Turíně, vyrobil hrubku. Nepočítal totiž s tím, že když pošle balon malou domů na ploše, která je naprosto zkropená deštěm, míč nepoletí tak rychle. Toho se naopak chopil útočník Manuel Pucciarelli a jednoduše překonal anglického brankáře - 1:1.

Do druhé půle vlétli rovněž hosté jako lepší tým, remíza jim nestačila. A byli dokonce velmi blízko ke vstřelení další branky, když byl ve vápně faulován pronikající Adem Ljajić obránce Belluscim. Jenže proti zakončení Iaga Falquého se skvěle vytáhl brankář Lukasz Skorupski a jeho ránu vyrazil mimo! To byl zlomový moment celého utkání, protože od té doby úroveň zápasu jen klesala.

Ani několik střídání na obou stranách nezvedlo tempo utkání, takže šancí jsme se už nedočkali žádných. Mčedlidze se dostal ke střele uvnitř vápna soupeře. Jeho pokus ale skončil hodně mimo, stejně jako další rána Adema Ljajiće. A když se v závěru neprosadil ani střídající Juan Manuel Iturbe, skóre zůstalo stejné.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele