14. kolo
26.11.2016 20:45 CET
1 : 4
(1:1)

Reportáž

Empoli FC - AC Milán 1:4

AC Milán se minimálně do neděle posunul na druhé místo za vedoucí Juventus. Posloužilo k tomu jasné vítězství 4:1 nad Empoli. Domácí Azurri sice v poločase remizovali, ale po změně stran už úřadoval pouze Milán. Dva góly vstřelil Gianluca Lapadula, ústřední postavou byl ale Španěl Suso.

Milánští sehráli dobré utkání, i když v jeho úvodu vyrobil velkou hrubku Donnarumma a bylo štěstím, že Maccarone nevstřelil první gól, skvělou práci přitom odvedl navrátivší se Romagnoli. Vincenzo Montella dal od začátku šanci Matíasovi Fernándezovi, ovšem ten se už po deseti minutách zranil a jeho místo zaujal Juraj Kucka. A byl to právě slovenský záložník, který v 15. minutě vybojoval balón, předložil ho Susovi a ten naopak přesným pasem našel zakončujícího Gianluku Lapadulu - 1:0 pro Milán.

Odpověď Empoli byla bleskurychlá. Donnarumma si vybral další slabší chvilku, když nesmyslně vyběhl a vyrazil balón pouze k nohám Riccarda Saponary, jenž srovnal na 1:1. Právě pro Saponaru to bylo pikantní utkání, neboť milánský dres oblékal. Rossoneri každopádně přitlačili na pilu a ještě v prvním poločase si mohli vzít vedení zpátky. Proti byl Skorupski, jenž pochytal jak šanci Susa, tak i Bonaventurův přímý kop.

AC se dostalo do dalšího vedení přesně po hodině hry a to po krásné kombinaci, na jejímž konci byla Abateho přihrávka pod sebe a přesné zakončení Susa - 2:1. O čtyři minuty později předvedl vynikající individuální akci Giacomo Bonaventura a Costa si po jeho prudké přihrávce vstřelil vlastní gól. Hosté se definitivně uklidnili a soupeři vstřelili ještě jednu branku. Suso rozjel akci, posunul balón na Lapadulu, jenž si pohrál s obráncem a přesnou střelou k tyči uzavřel střelecký účet utkání. V poslední šanci zápasu ještě mohl korigovat Maccarone, ale do cesty se mu postavilo břevno. Milán zvítězil vysoko 4:1 a posunul se minimálně do neděle na druhé místo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Eldarion

Bude to utrpenie ale 0:1 Niang

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele