1. kolo
21.08.2016 20:45 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

Neapol veze z Pescary jen bod

Pescara se hned ve svém prvním utkání postarala o poměrně velké překvapení. S velkým favoritem z Neapole totiž doma uhrála remízu 2:2! Místo spasitele Partenopei vzal po Gonzalu Higuaínovi Dries Mertens, autor obou neapolských branek.

Neapol začala svou éru po Higuaínovi a většina fanoušků calcia netrpělivě čekala, jak se jí bez oblíbeného hráče a nejlepšího střelce Serie A loňského ročníku vlastně povede. Jako první soupeř měl její především ofenzivní kvality prověřit nováček ligy, provinční Pescara. Ta si nemohla vybrat náročnějšího soupeře, ale odhodlaně se do utkání pustila.

V jejím kádru jsme mohli od prvních minut najít hráče jako Bizzarri, Coda, Verre nebo Caprari. Rovněž Neapol chtěla zapůsobit hned na úvod nové sezony a trenér Sarri se pokoušel o postupnou adaptaci nových tváří. I proto začala od prvních minut sestava, kterou víceméně známe z minulých let. Vešli se do ní Allan, Hamšík, Callejón, Albiol nebo Koulibaly s Gabbiadinim.

Hned od prvních minut se Neapol pokoušela dominovat a nechat si míč pro sebe, ale cosi nečekaného jí sebralo vítr z plachet. Konkrétně to byl houževnatý odpor domácích Delfínů, kteří se vzepjali k parádnímu vystoupení. Obránci Neapole zřejmě ještě čerpali dovolenou, protože jejich pozornost na chvíli vypadla. Toho využil Valerio Verre, který parádní nahrávkou mezi beky vyslal do průniku Ahmada Benaliho. Ten si poradil s dotírajícím Koulibalym a krásně přehodil vybíhajícího Pepeho Reinu!

Ani cigareta, kterou trenér Sarri po zemanovsku na lavičce vykouřil, mu moc nepomohla, aby se uklidnil. Jeho svěřenci se sice chtěli dostat do šancí, ale Pescara výborně bránila. Navíc měla k dispozici mladé a rychlé hráče, kteří unikali obráncům Partenopei. Jako třeba Gianluca Caprari, jenž využil své rychlosti i techniky, aby pláchl marně stíhajícím obráncům. Jenže byl až příliš rychlý, takže jej zastavil praporek. Neapol působila hodně bezradně a ani její obvyklé zbraně nepomáhaly. Gabbiadini, Insigne i Hamšík si sice splnili povinnost a vypálili, jenže hodně nepřesně.

S dalším projektilem přispěchal José Maria Callejón, jenže ani zkušený španělský útočník nedokázal prostřelit pozorného Albana Bizzarriho. Pescara chvíli kombinovala s míčem, aby jej vzápětí poslala přímo do sítě. Nenápadná akce pokračovala průnikem do vápna, v němž Zampano našel Caprariho. Mladý útočník si naběhl do druhé vlny, a když se k němu nikdo neblížil, prostě bez problémů zakončil - 2:0 a s Neapolí to vypadalo hodně špatně.

Před výsostné hájenství Albana Bizzarriho sice létaly centry z obou stran, leč bez úspěchu i přesnosti. Hlavním úkolem Pescary bylo zachovat klid a nepropadnout extázi při pohledu na skóre. Hráče totiž čekal ještě druhý poločas, ve kterém už soupeř musel zapnout naplno. Chvíli mu to ale trvalo, takže nastal čas na novou krev. Nevýraznou dvojku Gabbiadini - Insigne nahradilo duo Mertens a Milik, od kterého si pod Vesuvem slibují velké věci.

A léčebná kůra začala účinkovat. Po hodině hry se totiž právě příchozí Dries Mertens prosadil a dostal Neapol zpátky do hry. Belgický reprezentant po nahrávce od Valdifioriho obešel dva hráče a krásnou ranou překonal brankáře Bizzarriho!

Trenér Sarri mohl začít kouřit další cigaretu, tentokrát ale na oslavu svého umění. Když na hřiště poslal Mertense, bylo to jedno z jeho nejlepších rozhodnutí za dnešní utkání. O pouhé tři minuty po prvním gólu totiž Mertens zůstal nehlídán a když k němu doputoval míč skrz prostupnou obranu, poslal míč přes padajícího Bizzarriho - 2:2.

Rázem to byla jiná Neapol. A dostalo se také na dalšího novice, jímž byl tvořivý talent Piotr Zieliński. Deset minut před koncem zápasu se mohlo opět měnit skóre, když sudí odpískal pokutový kop! Ten ale nakonec zůstal nedokončen, protože po konzultaci s kolegy jej sudí zase odvolal. Zřejmě správně. Ačkoli se Neapol ještě vzepjala k odvážné ofenzívě, její snahy nakonec stačily jen na bod.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.com, goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
olis

V mnoha zápasech se hráči Partenopei prezentovali herní filozofií "Dejte to Higuaínovi a on něco vymyslí".

vacsiu sracku som uz davno necital

Reagovat
smazaný uživatel

zaujímavý spisovateľ .....ale včera to malo byť lepšie...ešte že Mertens

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele