23. kolo
05.02.2017 15:00 CET
2 : 6
(2:2)

Reportáž

Lazio deklasovalo domácí Pescaru šesti góly

Lazio Řím se vrací z Pescary ve velmi dobré náladě. Sice dostalo od domácích Delfínů dvě branky, ale hned šest jich vstřelilo! I díky čtyřem gólům záložníka Marca Parola navázalo na včerejší výkon Neapole a přispělo k příjemnému nedělnímu odpoledni pro nejednoho svého fanouška.

O Serii A se často říkalo, že je to především defenzivně laděná soutěž, ve které prim hraje nula na kontě inkasovaných branek a až poté se někdo zajímá o to, zda se na fotbal dalo dívat i na opačné straně hřiště. Poslední dobou se ale zdá, že se tato nelichotivá tendence mění. Ofenzíva se dostává dopředu, Juventus má Higuaína s Dybalou, AS Salaha s Džekem, Neapol včera opět excelovala a Lazio dnes také nezklamalo.

Další z řady hokejových výsledků se zrodil v Pescaře a jeho hrdinou byl trochu netradiční muž. Na záložníka Marca Parola se hodně nadává a vzhledem k jeho neviditelmným výkonům se ani nelze divit, ale dnes to byl zcela jiný hráč. Jako by si v šatně řekl "dost" a začal řádit. Od záložníka jeho charakteru se na hřišti očekává hlavně práce ve středu pole, která často ani není vidět, ale dnes se Parolo zviditelnil hodně razantně - příjemnými čtyřmi góly.

První z nich se mu povedlo dát už v 10. minutě. Lukaku přenesl hru na pravou stranu, Felipe Anderson odcentroval na malé vápno a na Parola obránci Delfínů jaksi pozapomněli. A to dnes neměli dělat. Jeho hlavička zaplula krásně do sítě Albana Bizzarriho, který ještě zřejmě netušil, že se z brankře převtělí do podavače míčů. Celou situaci si zopakoval krátce poté, když do vápna přílétl míč od rohového praporku a nevysoký Parolo opět hlavou mířil přesně - 2:0.

Ani Pescara nechtěla spoléhat na obranu (což by jí v této chvíli už stejně nepomohlo) a dala se do útočení. Po dvaceti minutách se dokonce prosadila, jenže gól Kastanose nebyl pro ofsajd dobře uznán. O chvíli později se po tomto varování Pescara opravdu zmohla na gól, když ránu z hranice vápna vyrazil brankář Marchetti jen před sebe a po zmatcích v obraně jej z dorážky překonal Ahmed Benali.

Další skvělou šanci měli Delfíni o pár minutek později, když byl ve vápně faulován Francesco Zampano. Jenže mladík Gianluca Caprari nařízenou penaltou pohrdl a neproměnil ji! A to domácí muselo hodně mrzet i přesto, že Gastón Brugman zdramatizoval vývoj utkání a krátce před odchodem do šaten srovnal krásnou ranou z voleje na 2:2!

Pescara byla opět na koni, ze kterého ji však rázně srazil Marco Parolo. Netradiční hrdina si vzal slovo také ve druhé půli a hned po změně stran se dočkal. Přetažený centr vrátil před bránu Sergej Milinković-Savić a na Parola se opět jaksi zapomnělo - 3:2.

Další branku už si pro narušení Parolova stereotypu vzal na starost někdo jiný. Z Afriky vrátivší se Keita Baldé totiž postupoval směrem na bránu spolu s Immobilem, který proběhl až do vápna, nesobecky nahrál na prve jmenovaného a mladý útočník pohodlně skóroval - 4:2.

Ani tehdy si Lazio v obraně nedalo pozor a mohlo být potrestáno, jenže smolař utkání v podobě Caprariho se dvacet minut před koncem hrubě netrefil, ačkoli byl před bránou téměř sám. A tak Lazio definitivně rozhodl. Gólu se dočkal i Ciro Immobile, který číhal na zadní tyči a hlavička Milinkoviće-Saviće byla pohodlnou asistencí. One-man show pak dokonal Marco Parolo, který si naběhl do vápna na pohotový centr a krásně balon uklidil do sítě - 6:2.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

myslím si, že tohle bude nejlepší zápas z celé Serie A... muj tip 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele