19. kolo
01.02.2017 20:45 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Viola otočila utkání s Pescarou, ta zůstává poslední

Fiorentina si nakonec dokázala zjednat respekt a otočila vývoj utkání s Pescarou. Domácí Delfíni šli do vedení velmi brzy, ale Viola díky dvěma brankám Tella ve druhé půli slaví tři body. Vítěznou trefu si mladík Tello připsal až v páté minutě nastavení!

Fiorentina hodlala naplno využít dohrávku 19. kola, aby se posunula zase trochu výš. Pescara zase touží po záchraně, ke které má teď hodně daleko. V domácím dresu se objevili například Bizzarri, Benali, Caprari nebo Memushaj s Gyömberem a Zampanem. Trenér Sousa spoléhal na Valera, Babacara, Badelje nebo De Maia s novým brankářem Sportiellem.

Jako první se do šance pozvolna dostával Josip Iličić, který ale volil centr jen na obsazeného Babacara, přestože byl v poměrně dobrém úhlu. Celek z Fiorentiny hrál mnohem lépe od prvních minut a dokazoval obrovský rozdíl v kvalitě i zkušenostech obou týmů. O to víc však bylo překvapivé, že se po patnácti minutách ujali vedení domácí! Do samostatného úniku se dostal Gianluca Caprari a tváří v tvář Sportiellovi nezaváhal - 1:0.

Kdo čekal následný a zuřivý tlak Fiorentiny ženoucí se za srovnáním, ten musel být zklamán. Viola sice opticky měla více ze hry, ale nebezpečí pro bránu zkušeného veterána Albana Bizzarriho vytvořit nedokázala. Naopak, Pescara se dlouho bránila bez větších problémů. Delfíni využívali hojně svou výhodu jedné branky, aby podnikali nebezepečné výpady díky rychlosti svých útočníků. Viola stále hledala cestu skrz pevnou obranu Oddova týmu.

Do dalších zajímavých pokusů se dostal Josip Iličić, následně to zkusil z větší vzdálenosti také Matias Vecino. Celý první poločas pak zakončil khouma Babacar, který se neustále snaží nahradit Nikolu Kaliniće při každé šanci, kterou dostane. Dnes ale v první půli neoslnil. Viola, ačkoli byla favoritem, hrubě podcenila svého soka a její herní projev dnes nebyl vůbec přesvědčivý.

Mladý útočník Babacar začal také druhou půli, když povedenou ranou vyzkoušel pozornost brankáře Albana Bizzarriho, který byl však připraven. Aby se ofenzivní síla a kreativita Fiorentiny zvýšila, obránce Tomoviće vystřídala mladá hvězdička jménem Chiesa. Syn slavného otce se hned zapojil do kombinace, ale jeho následná střela mířila mimo.

Pár minut poté se Viola dočkala dkonce standardní situace z velmi výhodného postavení a Josip Iličić napálil tyč! Pescara sice bránila, ale nulu vzadu nakonec neubránila. Po hodině hry se totiž dostal k balonu rychlík Cristian Tello, který si navedl míč a krásnou střelou poslal míč za záda brankáře Bizzarriho - 1:1.

Pak se Josip Iličić ocitl ve skvělé palebné pozici, uvnitř pokutového území ale promáchl. Následně mu nahrál střídající talent Chiesa, jenže slovinský záložník opět netrefil přesně. Mladý Kastanos v nastavení utkání pálil jen do brankáře Marca Sportiella. A Viola trestala. Cristian Tello se stal hrdinou, když jeho střílený centr zapadl až do sítě - 2:1.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele