26. kolo
26.02.2017 12:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Sampdoria veze z Palerma jen bod

Sampdoria Janov dnes v poledne nezvládla utkání v Palermu úplně dle svých představ a ze Sicílie se domů vrací jen s bodem. Palermo šlo ještě v prvním poločase do vedení po proměnění penalty, v 90. minutě nakonec Dorii spasil veterán Fabio Quagliarella.

Český talent Patrik Schick se dostal do základní sestavy Sampdorie, obklopovali jej Barreto, Cigarini, Djuričić nebo Quagliarella s Praetem. Domácí Palermo rovněž zvolilo poměrně silnou sestavu, v níž nechyběli Balogh, Bruno Henrique, Sallai nebo hrotový útočník Ilja Nestorovski. Horko bylo na opačné straně. Fabio Quagliarella se totiž s míčem dostal do zakončení, jenže jeho pokus mu nevyšel. Skončila těsně vedle brány!

Palermo se dnes ale výjimečně nepoddalo a bylo poměrně aktivní. Henriqueho střelu z hranice pokutového území zablokovali hostující obránci, k následní ráně se dostal Norbert Balogh. Jenže celou situaci z pohledu Dorie zachránil brankář Viviano, který mrštným zákrokem nohou zlikvidoval radost domácích! Palermo v těchto chvílích jasně přehrávalo svého soupeře a gól visel ve vzduchu.

Po třiceti minutách nastala zlomová chvíle první půle, protože po centru ze strany byl ve vápně hostí hlavou poslán k zemi právě Balogh. Kdyby měl šanci pokračovat v akci, stál by před brankářem Vivianem sám. Sudí Doveri tak neměl na vybranou a pískal penaltu. K ní se postavil zkušený makedonský střelec Ilja Nestorovski a překonal zkušeného brankáře - 1:0 pro Palermo.

Sampdoria musela zabrat, jenže nadále útočilo Palermo. Především Ivajlo Čočev na sebe velmi často bral roli nebezpečného střelce, který nenechal brankáře Viviana vydechnout. Doria dnes nepředváděla nic světoborného a její hra byla hodně mdlá. Pár minut po změně stran vybídl Nestorovski k náběhu Balogha, který se nenechal dvakrát pobízet a nakonec pálil těsně vedle.

Aby se zvýšily šance Dorie na bodový zisk, na hřišti se objevil kolumbijský střelec Luis Muriel. Po hodině hry mohlo Palermo definitivně rozhodnout, když se po rychlé akci ve vápně dostal k míči Balogh a jeho ránu obránci odrazili jen k volnému Nestorovskému. Ten ale vyslal na hraně ofsajdu na brankáře Viviana jen velmi slabou střelu, se kterou si zkušený Ital poradil bez obtíží. Pak následovala delší pauza, ve které se míč potuloval kolem středu hřiště.

Ke konci utkání pomalu začali domácí fanoušci jásat ze zisku trochu nečekaných tří bodů, jenže deset minut před konečným hvizdem sudího Doveriho se do hry zapojil mladík Bruno Fernandes. A právě jeho akce vedla v 90. minutě ke srovnání. Fernandes založil rychlou akci Sampdorie, našel na straně Muriela a ten nahrál volnějšímu Quagliarellovi. Pohotová střela mířila na zadní tyč, kam Pošavec nedosáhl - 1:1. Pro Dorii zklamání z předvedené hry, Palermu je líto poslední minuty.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
ACSMan

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele