6. kolo
24.09.2016 18:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Juventus veze tři body z Palerma

Juventus Turín si v sobotu večer zajistil tři body výhrou nad domácím Palermem. Utkání dlouho vyznívalo ve prospěch Staré dámy a nakonec jej rozhodla vlastní branka někdejšího hráše Juventusu Edoarda Goldanigy.

Juventus Turín chtěl navázat na svou někdejší formu a dát zapomenout na ostudnou porážku s Interem Milán. Měl k tomu ideální příležitost při výletu na Sicílii. tamní Palermo postavilo na trávník mimo jiné hráče jako Gonzales, Goldaniga, Jajalo, Diamanti, Čočev nebo Balogh. Na lavičce zůstali pouze opory jako Hiljemark, Sallai, Henrique nebo Nestorovski. Hostující Juventus dal šanci mladému stoperu Ruganimu, do záložní řady se vešli Khedira, Lemina, Pjanić nebo Alex Sandro. V útoku Staré dámy našel své místo i Mario Mandžukić, který zaujal post mladíka Dybaly.

Juventus hned od prvních minut dominoval utkání, ale šance mělo Palermo. Zkušený útočník Diamanti centroval na přední tyč, jenže hlavička Aleesamiho skončila těsně nad brankou. Juventus působil hodně nervózním dojmem a za prvních deset minut dostali 3 jeho hráči žlutou kartu. To však hostům nebránilo v útočení. Sedmá minuta patřila Miralemu Pjanićovi, který šikovně zakroutil míč mezi tři tyče. Brankář Posavec dokázal míč vytěsnit mimo.

Do velké šance se v minutě 11. dostal také argentinský útočník Gonzalo Higuaín. Zkušený střelec si udělal prostor mezi dvojicí obránců, jenže jeho ránu na poslední chvíli zablokoval obránce Gonzalez. Juventus byl po celou první půli aktivnějším týmem a dokazoval to množstvím akcí. Na dlouhý pas Bonucciho si naběhl opět argentinský útočník Gonzalo Higuaín, který se sice dokázal protlačit do zakončení, jenže brankář Posavec mu míč sebral!

Po třiceti minutách musel ze hřiště mladý stoper Rugani, který střídal ze zdravotních důvodů. Ani změna v základní jedenáctce však Juventus nezpomalila. Do protiútoku se dostal Mario Mandžukić, který předal balón Higuaínovi. Zkušený útočník si všiml nabíhajícího Leminy, jehož střelu z první však brankář Posavec vyrazil! Krátce před koncem první půle vyhrál Gonzalo Higuaín důležitý hlavičkový souboj a dostal balón k Alvesovi, který centroval na Mandzukiće. Tomu ale pár centrimentrů k zakončení chybělo. A brankář Posavec se musel činit také na konci prvního poločasu, když jej tvrdou střelou vyzkoušel záložník Khedira.

Do druhé půle ani jeden z trenérů neudělal žádné změny. Přesto se hned po rozehrání radoval Juventus. Obránce Goldaniga sice nejdříve balón odkopl k obránci Alvesovi, ale jeho střelu opět tečoval. Tentokrát do vlastní sítě, takže Juventus vedl o jednu branku. Palermo bylo šokováno z náhlého vedení Juventusu, ale ve hře dopředu se nijak nesnažilo. Juventus Turín kontroloval stav utkání a kombinoval na vlastní polovině.

Palermo sice bránilo dobře, ale častokrát mělo v obraně díry. Jednu takovou nepotrestal Mario Mandžukić, který pohotově vystřelil po centru Barzagliho. Brankář Posavec totiž skvěle zasáhl. Ani další šance chorvatského útočníka neskončila gólem, protože po nahrávce od Khediry pálil jen do dobře postaveného brankáře Palerma. O pouhou minutu později sice Mario Mandžukić, gól vstřelil, jenže kvůlu ofsajdu nemohla branka platit. Palermo se však nezvdávalo a 10 minut před koncem utkání se centr Goldanigy málem dostal k Henriquemu. Ten však na dlouhý balón těsně nedosáhl.

Poslední šanci utkání měl na starosti opět Mario Mandžukić, jenže zkušený útočník nepřešel přes bránícího obránce Gonzaleze! V nastavení měl velkou šanci Cionek, který hledal před bránou Juventusu Balogha. Celou situaci ale dobře přečetl brankář Buffon, který vyběhl a míč lapil do svých rukavic. Juventus tak získal na půdě Palerma cenné tři body.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3 2

Reagovat
smazaný uživatel

0-2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele