28. kolo
12.03.2017 20:45 CET
0 : 3
(0:1)

Reportáž

Řím veze z Palerma pohodlnou výhru a čisté konto

Římské AS veze tři body ze Sicílie a za každý bod se odvděčilo jedním gólem. Po brance El Shaarawyho se prosadil také Edin Džeko, který touží po koruně pro krále střelců. Skóre v závěru uzavřel Bruno Peres třetí brankou Vlků, kteří se vrací na druhé místo.

Palermo se utkalo s Římem v souboji, který musely oba celky vyhrát. Římané ztratili formu a dnes odpoledne také druhé místo, zatímco Palermo sice našlo nového vlastníka s vedením a vizí, jenže každým měsícem ztrácí naději na první ligu víc a víc. Dnes trenér López vsadil na Čočev, Embalo, Bruno Henrique, Sallai nebo Nestorovski, který měl být i s kapitánskou páskou na ruce největší hrozbou.

AS se zatím potýká s krizí a tým zcela ztratil energii. I proto dnes trenér Luciano Spalletti konečně udělal řádný řez sestavou, takže posadil Edina Džeka nebo De Rossiho s Emersonem a Strootmanem. Na hrotu se pohyboval Stephan El Shaarawy, kterého podporovali Salah s Nainggolanem. Prostor poprvé v lize dostal Portugalec Mario Rui, místo se našlo i pro Jesuse s Grenierem a Paredesem.

Favorit se do domácích pustil od začátku, ale první opravdu velkou šanci mělo právě Palermo. Konkrétně to byl bomber Nestorovski, který dokonce z velkého úhlu překonal brankáře Szczesnyho, kterému prošel balon mezi rukama. Gól ale neplatil dlouho, protože se Nestorovski podle mínění sudího do šance dostal pomocí ofsajdu. Domácí postupně srovnali krok s AS, které působilo hodně nervózně a nesehraně. Není se ostatně čemu divit, protože v jeho základní jedenáctce trenér Spalletti udělal hodně změn.

K další šanci se Palermo dostalo pomocí faulu hostí, jenže Sallai přestřelil. A to se Palermu vymstilo, neboť svou kopací techniku ukázal Clément Grenier. Jeho lahůdkový pas z první mířící za obranu našel Stephana El Shaarawyho, který stál na hraně ofsajdu. Italskému útočníkovi tak stačilo jen balon lehce "trknout" za brankáře Fulignatiho - 1:0 pro AS.

S dalším zajímavým pokusem spěchal po diagonále Bruna Perese opět El Shaarawy, jenže tentokrát svou kroucenou střelu poslal mimo! Že by to ale bylo jinak atraktivní utkání plné akcí, na které jsme po dnešním italském odpoledni zvyklí, to se rozhodně říct nedalo. Palermo se sice snažilo, jenže nedostávalo se přes obrannou linii AS. To se naopak nikam nehnalo a spoléhalo na kvalitativní převahu.

Do šaten tak odcházeli spokojenější hráči hostí, třebaže se často ozýval pískot. Druhou půli začali domácí mnohem lépe a příjemný centr se snášel na Nestorovskiho. Ten al hlavou jen mírně tečoval mimo. Bylo to ale opět AS, které mohlo vstřelit první gól druhé půle. Situace ne nepodobná té gólové, protože Clément Grenier centrem z první hledal za obranou volného Stephana El Shaarawyho, ke kterému se však okamžitě shlukli obránci Rosanero a ve spolupráci s brankářem Fulignatim nebezpečí zažehnali.

Na opačné straně bylo také hodně živo, když se k míči u vápna dostal Alessandro Diamanti a krásnou ranou protáhl polského brankáře Szczesnyho. Palermo začalo více a rychleji kombinovat kolem vápna hostí, což mu přineslo více rohových kopů. Šanci vystřelit měl obránce Morganella, který bombou vyprášil rukavice brankáře Szczesnyho! Tempo hry minimálně ze strany hostí upadalo a Palermo získávalo pevnou půdu pod nohama.

Do hry se v zájmu dalších branek dostal Edin Džeko, který vystřídal Greniera. A zkušený zakončovatel se dostal do zajímavé šance po výborném centru Bruna Perese, jenže z voleje pálil snad až mimo stadion Renza Barbery. Do vápna Římanů létal jeden centr za druhým, ale se všemi si obránci Vlků poradili a nakonec je odvrátili. Přítomnost Edina Džeka se přeci jen projevila, když zkušený útočník dostal krásný pas od Nainggolana a zpracoval jej na prsa. Těsně před vybíhajícím brankářem a stoperem jej lehce posunul do sítě a slavil - 2:0.

V samém nastaveném čase se Řím dostal ještě jedné branky. Kevin Strootman potáhl míč několik desítek metrů a všiml si sprintujícího obránce Bruna Perese. Tomu také nakonec před vápno adresoval míč, takže Peresovi stačilo prostřelit brankáře Fulignatiho mezi nohama - 3:0 pro AS Řím, takže se Vlci vrátili na druhé místo před Neapol.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Po těch třech prohraných zápasech konečně příjde výhra tip 2

Reagovat
ttopi

Super :-)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele