1. kolo
21.08.2016 20:45 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Inter na úvod padl, obralo jej Chievo

Premiéra trenéra Franka de Boera vůbec nedopadla dobře. Jeho Inter se domů vrací bez bodů a hrdosti. Oslavovaným mužem se ve Veroně stal Valter Birsa, který so poradil s obranou Nerazzurri hned dvakrát.

Většina fanoušků italského calcia si musela na zápas jejich milovaného mužstva počkat až do večerních hodin nedělních. Týkalo se to také Chieva s Interem Milán. Inter chce pod trenérem de Boerem bojovat o návrat do Ligy mistrů a rád by se začal ucházet také o mistrovské Scudetto, které mu poslední dobou hodně uniká. Nejprv cestoval do Verony, kde sídlí dobře organizované Chievo.

Jeho sestava se každoročně mění asi stejně jako jeho ambice, takže od prvních minut působili na hrací ploše hráči jako Birsa, Hetemaj, Dainelli, Cesar nebo Meggiorini. V Interu se stále čeká na čínské peníze, ale pozitivní zprávou bylo alespoň setrvání kapitána a největší hvězdy týmu, Maura Icardiho. Toho na hřišti doplňovali Handanović, Kondogbia, Miranda nebo Eder. Prostor dostaly také nové tváře jako Banega nebo Candreva.

Od prvních minut se Inter obul do svého soupeře, ale šlo mu to hodně těžko. Chievo tradičně velmi dobře brání a utkání s ním hodně bolí. To platilo i dnes a hráči Interu to pocítili na vlastní kůži. Až snad po patnácti minutách nadešla velká šance Nerazzurri. Trochu netradičním zakončovatelem se stal dříve nechtěný obránce Andrea Ranocchia, který z těsné blízkosti pálil jen do připraveného brankáře Stefana Sorrentina.

Prolomení obranného valu se hráčům vůbec nedařilo a Inter se v prvních chvílích spíše trápil. Ani Candreva nečaroval tak, jak byl zvyklý z Lazia. Inter hodně kombinoval a držel míč, což dokazovalo impresivní číslo 82 procent! Chievo přečkalo prvotní nápor soupeře a samo také začalo hrozit. Inglese se dostal do sympatické šance, ale nakonec brankáře Handanoviće ani neohrozil.

Mussi Volanti, jak se Chievu přezdívá, měli zajímavou šanci z volného přímého kopu, kterého se tradičně ujímá Valter Birsa. Jenže jeho pokus brankář Handanović lapil bez velkých problémů. Pět minut před koncem první půle, v níž se fotbalovost nepředstavila naplno ani náhodou, se chytal za hlavu Meggiorini. Dostal sice skvělou přihrávku za obranu, jenže pálil nakonec těsně vedle tyče! Po jedné střele si připsali také Eder nebo Icardi, jenže prostřelit Sorrentina se jim nepovedlo.

Na branky jsme tak museli čekat až do druhé půle a trenér de Boer měl před sebou ještě napínavých 45 minut. A po příchodu na hrací plochu to rozhodně neměl snazší, protože po pouhých pěti minutách jeho squadra prohrávala! Do vápna Nerazzurri totiž vběhl obránce Cacciatore, který se snadno dostal k centru pod sebe. Tam periferně viděl Valtera Birsu, který na nic nečekal, skvěle se uvolnil a propálil Samira Handanoviće!

On by Inter i docela rád hrál směrem dopředu, jenže Chievo neustále napadalo a vlastně nedovolilo hostům dlouhodobě držet míč na kopačkách. Candrevovi to dnes moc nešlo, takže se trenér de Boer rozhodl využít čerstvost a rychlost Ivana Perisiće. Dnešní Inter působil nesehraným dojmem týmu, kterému cosi chybí. Dvacet minut před koncem utkání se dočkal Marcelo Brozović, kterého coby další střídající hráč podpořil také Rodrigo Palacio.

Až bude někdy Frank de Boer vzpomínat na svou premiéru na lavičce Interu, na jedno jméno bude zřejmě alergický. Mužem, kvůli kterému si možná bude trhat zbylé vlasy, je Valter Birsa. Tento šikovný záložník totiž vstřelil po krásné ráně také druhou branku Chieva, čímž deset minut před koncem definitivně ukončil sny Interu o třech bodech.

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.com, goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Verim v prve 3 body..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele