8. kolo
16.10.2016 20:45 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Chievo Verona - AC Milán 1:3

V dobrých výsledcích nadále pokračuje AC Milán. Rossoneri potvrdili, že se jim proti Chievu daří a po výhře 3:1 se posunuli už na třetí místo! Výhru Milánu vystříleli parádními brankami Juraj Kucka a Mbaye Niang. Chievo stačilo jen snížit neméně povedeným přímým kopem Valtera Birsy.

Vincenzo Montella překvapivě nechal na lavičce náhradníků svého nejlepšího střelce Carlose Baccu, místo kterého nastoupil Lapadula. Ve středu hřiště pak zastoupil zraněného Montoliva talentovaný Locatelli. Chievo nastoupilo v předpokládané sestavě i s někdejším hráčem AC Valterem Birsou.

První poločas potvrdil, že v zápasech Chieva s Milánem se toho na hřišti příliš moc neděje a že branek padá jen velmi málo, pokud vůbec nějaká padne. Domácí Chievo každopádně dokázalo branku Gigiho Donnarummy ohrozit, ale všechny pokus šly většinou do míst, kde byl mladičky brankář připraven. Největší šanci AC měl v úvodu zápasu Suso, jehož ostrý centr odkopával z branky Cacciatore. Na obou stranách bylo i dost nepřesností a hra se hodně kouskovala. Až před koncem poločasu Milán zničehonic udeřil. Kucka vybojoval balón a tvrdou ranou přímo do šibenice nedal Sorrentinovi žádnou šanci!

Chievo mělo celý druhý poločas, aby s výsledkem něco udělalo, jenomže začátek druhého dějství vůbec nezvládlo. Niang hned v první minutě tak trochu napodobil Kucku a tvrdou křižnou ranou zvýšil už na 2:0 pro Milán. Mbaye Niang mohl vstřelit i třetí gól, po závaru před Sorrentinem však hlavičkou netrefil odkrytou branku.

Milán měl nadále více ze hry, ze střední vzdálenosti zkoušel štěstí i Suso a i s pomocí teče přestřelil. Do stoprocentní šance se dostal i útočník Lapadula, který tváří v tvář Sorrentinovi neuspěl, zkušený brankář vyrazil na rohový kop. Sorrentino měl další práci po Niangově přímáku, který musel opět vyrážet. Milán měl zápas pevně ve svých rukou, jenže třetí branku nepřidal a když z volného přímého kopu zlomil střelecké prokletí Chieva Valter Birsa, bylo čtvrthodinu před koncem ještě zaděláno na drama.

Jenomže Fly Donkeys se dostávali do tlaku obtížně a vlastně až do závěrečného hvizdu si už nic dalšího nevypracovali. Místo toho přišel třetí gól. Střídající Bacca napálil míč do Dainelliho, od kterého míč zásadně změnil směr a skončil v síti.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Verím že vyhráme 0:2 Forza AC!

Reagovat
Airus

Souboj o vstup do TOP3

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele