6. kolo
26.09.2016 21:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Sampdoria opět padla. Tři body si nechává Cagliari

Sampdoria Janov se opět nedokázala vzpamatovat a prohrává další důležitý duel. Tentokrát nechala všechny tři body domácímu Cagliari, které se trefilo dvakrát. Domácí poslal do vedení Joao Mario a Doria vstřelila srovnávací branku, ale ta přišla až příliš pozdě. Domácí nenechali Blucerchiati ani bod, protože dvě minuty před koncem rozhodl Melchiorri.

Před Sampdorií se otevírala obrovská možnost vykoupit se a zapomenout na nedávné úspěchy. To by ale musela zvládnout duel s domácím Cagliari. Pro cestu na Sardinii zvolil trenér Gimapaolo co nejméně změn a dal důvěru mužům jako Škriniar, Regini, Praet, Cigarini, Linetty, Alvarez nebo Muriel. Domácí se spoléhali na zálohu v podání hráčů jako Isla, Tachtsidis, Padoin nebo Pedro, zatímco o ofenzívu se starali Borriello se Sauem.

A Cagliari se ihned pouštělo dopředu. Po skvělém centru hlavičkoval Marco Sau, ale branku těsně minul! Brankář Emiliano Viviano měl pořádný kus práce před sebou také po střele mladého obránce Nicoly Murrua, který balon trefil parádně. Neméně dobře však zasáhl spolehlivý brankář Námořníků. V prvních momentech utkání se hra trochu kouskovala a přibývalo faulů na obou stranách.

Po pětadvaceti minutách hry to z velké dálky vyzkoušel Luca Cigarini, ale Marco Storari si s pokusem poradil. Po třiceti minutách musel brankář Marco Storari střídat kvůli zraněnému koleni, se kterým to vůbec nevypadalo dobře. To ale Cagliari nevyvedlo z rovnováhy a naopak se domácí tým pořádně pustil do svého soupeře. Padoin skvěle pronikl do vápna, poslal míč před branku, kde si jej našel Joao Pedro a poslal jej za Vivianova záda!

Domácí v klidu kontrolovali průběh utkání a Sampdoria byla očividně otřesená. Nedařila se jí kombinace, její hráči nepůsobili nebezpečně, natož živě. Trenér Giampaolo věděl, že jeho hráči potřebují nový impuls. Nedařilo se jim vůbec nic, takže se ze hřiště poroučel unavený a nevýrazný útočník Luis Muriel. V té chvíli nadešly momenty českého útočníka Patrika Schicka, který měl oživit skomírající ofenzívu Blucerchiati.

Ani jemu se to ale nedařilo a Doria měla s přibývajícím časem k vyrovnání stále dál. Po další bleskové akci domácích zakončil řecký záložník Tachtsidis, ale jeho projektil neměl gólové parametry. Doria se potácela v marných výkonech a její hře se dalo vyčíst téměř vše. Až deset minut před koncem duelu se na hrací plochu dostal mladík Bruno Fernandes, který vystřídal nevýrazného Dennise Praeta.

A právě střídající Fernandes ještě vykřesal pro hosty naději. Pět minut před koncem utkání se Fernandes dostal k míči těsně za vápnem a krásnou ranou uklidil míč za brankáře Rafaela! Tehdy měla ještě Doria šanci. O ni však hosté přišli hned poté, protože brankář Emiliano Viviano vyběhl z brány, ale netrefil míč! Toho se tak zmocnil zkušený útočník Melchiorri, který jej v pohodě zasunul do sítě - 2:1 pro domácí tým.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1 2

Reagovat
smazaný uživatel

tady padne rozhodne vic golu

Reagovat
smazaný uživatel

třeba máš pravdu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele