9. kolo
23.10.2016 15:00 CET
3 : 5
(1:4)

Reportáž

Cagliari Calcio - ACF Fiorentina 3:5

Brankové hody byly dnes k vidění na Sardinii, konkrétně na stadionu Sant'Elia, který je domácím stánkem Cagliari. Ne však k radosti domácích fanoušků, neboť Cagliari podlehlo Fiorentině divokým výsledkem 3:5!

Fotbalisté Fiorentiny tak odpověděli všem svým kritikům, kteří tvrdili, že směrem dopředu už to není takové, jako v minulých sezonách a po bezbrankové remíze z minulého kola nastříleli do sítě Cagliari rovnou bůra.

Zápas se však okamžitě nevyvíjel dle jejich představ. Dokonce už ve druhé minutě dokázal Murru nacentrovat na hlavu Di Gennara a proti tomuto zakončení byl Tatarusanu naprosto bezmocný! Viola tak musela dotahovat. Vyrovnat mohl hned vzápětí Bernardeschi, jenomže neuspěl, stejně jako na druhé straně znovu Di Gennaro. To byl dost možná klíčový okamžik zápasu, domácí hráč nedokázal ani nadvakrát Tatarusanua překonat, přičemž při druhém pokusu na něho zívala prázdná branka. Kdyby šlo Cagliari do dvoubrankového trháku, možná by byl konečný výsledek zcela jiný. Místo navýšení ale přišlo vyrovnání. Ve 20. minutě rozehráli hosté nakrátko rohový kop a po centru Tella úspěšně hlavičkoval Nikola Kalinič - 1:1. Za dalších šest minut už Fiorentina vedla. Kalinič načasoval svojí přihrávku přesně na kopačku Bernardeschiho, který zblízka překonal Storariho.

Defenzíva Cagliari se totálně sesypala a Fiorentina udeřila v prvním poločase ještě dvakrát. Individuální akci přesně zakončil znovu Bernardeschi a ve 40. minutě dal svůj druhý gól v zápase i Nikola Kalinič.

Útočník Fiorentiny nakonec završil hattrick. Po změně stran totiž přetavil další Tellův centr v celkově pátý gól a o vítězi zápasu už nebylo pochyb. Cagliari pochopilo, že už v zápase nemá absolutně co ztratit a vědomo si případného debaklu chtělo výsledek alespoň zkorigovat. Marco Capuano po dobře rozehraném rohovém kopu snížil na 2:5 a čtvrthodinu před koncem opět po rohovém kopu snížil na rozdíl dvou branek Borriello. Více ale domácí nestihli, takže Fiorentině podlehli celkovým skóre 3:5.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1 2

Reagovat
smazaný uživatel

ty kráso já tipuji 0:1 a ono padne 8 branek hlavně že vyhráli

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele