31. kolo
09.04.2017 15:00 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Bologna prohrála, AS se trefilo třikrát

AS Řím si poradil s Boloňou v poměru 3:0 a v poklidném tempu si připsalo tři cenné body. Mezi střelce se zapsali Federico Fazio, Mohamed Salah a Edin Džeko, který zakončoval rychlou akci hostí. Domácí Bologna se i přes dobrý výkon ocitá v problémech.

Trenér Roberto Donadoni hodně spoléhal na osvědčenou trojku vepředu, kterou tvořili Krejčí, Destro a Verdi. Zkušený brankář Mirante měl obraně před sebou dodávat klid a rozvahu, do zálohy se vešli Pulgar, Džemaili a Nagy. AS vytáhlo do boje po zklamaném derby, které Římané sice vyhráli, ale z postupu do finále Coppa Italia se radovat nemohli.

Dnes si chtěli spravit chuť a trenér Luciano Spalletti musel odrážet domněnky o tom, že v Římě po sezoně skončí. Dnes odpoledne postavil hráče jako brankář Szczesny, Rüdiger, Manolas nebo Fazio v obraně, na trávník ve slunné Boloni se postavili rovněž Strootman, Salah, Nainggolan nebo Džeko, který usiloval o první místo v tabulce střelců.

A byl to hodně živý začátek. Na úvod se do šance dral Verdi, kterého musel zastavovat až třetí obránce AS těsně před tím, než se Verdimu podařilo vystřelit. Na opačné straně se do šance hnal Salah, kterého zase zastavil praporek sudího. Felsinei podnikali stále nebezpečnější ataky směrem brankáře Szczesnyho a jeden takový po zpětné nahrávce Nagyho musel likvidovat Antonio Rüdiger jen na poslední chvíli.

Postupem času tempo kleslo a Řím se omezil na pouhé nákopy směrem na Džeka. Toho však obránci Boloni velmi dobře bránili a naopak sami zakládali nebezpečné protiútoky. Až do 25. minuty se domácí statečně bránili, jenže pak z rohového kopu De Rossi minul míč a za ním číhající obránce Federico Fazio jej bez potíží napálil do sítě - 1:0.

Druhou branku si AS nechalo až těsně před koncem prvé půli. Po krásné narážečce z první od Džeka si na míč do vápna naběhl Mohamed Salah a přehodil pomalu vybíhajícího brankáře Miranteho - 2:0 pro AS.

Do druhého poločasu vlétla Bologna v mnohem lepším rozpoložení. Na krásný pas si těsně před brankáře Szczesnyho naběhl útočník Mattia Destro, jenže svou hlavičku namířil přesně do míst, kde stál připravený Polák! Bologně dnes nepřálo ani štěstí, protože střídající Di Francesco se krásně uvolnil a překonal prvního obránce, jenže jeho křížná střela skončila na tyči! Od ní se odrazil zpátky do pole, kde jej zadržel pohotový Szczesny.

Ani to ae nebylo vše, neboť obránci Felsinei vyrobili další chybu. Nechali střídajícího Perottiho, aby si převzal dlouhý pas od Mohameda Salaha, takže zkušený Argentinec postupoval v tandemu s Edinem Džekem. Toho si také nakonec vybral jako adresáta a pro zkušeného střelce už nebylo problém zasunout do prázdné brány - 3:0.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele