21. kolo
22.01.2017 18:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Doria odjíždí s prázdnou, Atalanta se vrací na vítěznou vlnu

Atalanta zvládla náročný duel se Sampdorií Janov a díky jediné úspěšné akci Alejandra Gómeze, který proměnil nařízenou penaltu, bere tři body. Pro hosty se tak jedná o další zklamání a pár tabulkou.

Atalanta se dočkala dalších tří bodů, ale cesta k nim nevedla vůbec snadná. Za domácí se hned od začátku dostali do hry hráči jako Caldara, Freuler, Melegoni, Conti nebo Gómez s Kurtićem a Petagnou. Hosté vsadili na Fabia Quagliarellu v kombinaci s českým talentem Patrikem Schickem. V bráně opět Puggioni, zatímco Luis Muriel nebo Cigarini s Palombem začali jen na lavičce náhradníků.

Od prvních okamžiků o sobě Sampdoria dávala vědět a ukazovala, že kombinaceee jí jde velmi dobře. Trio Praet, Fernandes a Linetty ovládalo střed pole a kombinovalo, jenže ve značné vzdálenosti od brankáře Berishy. V domácím dresu hosty hodně zlobil mladý bek Conti, který se proháněl oběma směry a vypomáhal defenzívě stejně jako útočil. Ani jeho akce po straně však ke gólu nevedly.

Milan Škriniar se velmi dobře staral o duo Petagna - Gómez a zvláště druhý jmenovaný toho měl místy opravdu dost. Až po třiceti minutách jsme viděli opravdu zajímavou situaci. Patrik Schick se objevil v podstatě osamocen na přední tyči a obránci k němu nestihli včas přistoupit, jenže mladý útočník pálil vysoko nad! Na opačné straně s míčem vpřed pelášil Spinazzola, ale ani jeho kombinace s Kurtićem ke gólu nevedla.

Konec první půle sice neukázal žádnou branku, ale množství snahy a rychlého útočení na obou stranách rozhodně ano. Nedá se proto říct, že by se diváci v Bergamu nudili. Do druhé půle udělal zkušený trenér Gasperini jednu změnu, když stáhl novice Melegoniho a nahradil jej již o něco zkušenějším záložníkem Albertem Grassim. Ten se vrátil do Bergama z nevydařené anabáze v Neapoli a chce ukázat, že na velký fotbal rozhodně má.

O lepší hodnocení v italských novinách se snažil opět zkušený Alejandro "Papu" Gómez, který hned zkraje druhé půle prošel mezi dvěma obránci Námořníků, leč ten třetí už na něj byl moc. Pak se musel doslova vytáhnout brankář Puggioni, aby zabránil gólu po nádherné střele. Tehdy si sice ještě poradil, ale o minutu později už kapituloval.

Po faulu ve vápně totiž sudí k nelibosti hostujících fanoušků nařídil pokutový kop a brankář Puggioni tušil, že tváří v tvář Gómezovi to nebude mít snadné. Měl pravdu, protože zkušený útočník proměnil penaltu bez větších potíží a radost domácího publika neznala mezí - 1:0.

Trenér Giampaolo na nepříznivý stav reagoval tím, že stáhl Poláka Linettyho a nahradil jej ofenzivním štírkem Luisem Murielem. Sampdoria sice držela míč a dostávala se poblíž brankáři Berishovi, jenže ohrozit jej dlouho nedokázala. Dvacet minut před koncem se do úniku hnal Patrik Schick, který rozhodně odehrál dobré utkání. Zakončení mu ale překazil vracející se obránce Masiello.

Deset minut před koncem vstřelili domáí už svou dnešní třetí branku, ale druhou, která nebyla uznána. Jednalo se totiž o ofsajdové postavení hráče, který míč tečoval, takže sudí správně gól neuznal. Zbytek utkání se místo tlaku Dorie jednalo spíše jen o přetahování, kdo bude mít míč pod svou nadvládou. Doria tak znovu padla a její krize se začíná prohlubovat.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
cetto

Škoda že v základu se Patrikovi nedaří. Chtělo by to zase nějakého fika, už to začíná vypadat, že ty tři slepené goly byly náhoda..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele