33. kolo
22.04.2017 18:00 CET
3 : 2
(2:1)

Reportáž

Atalanta Bergamo - Bologna FC 3:2

Evropská liga se Atalantě přibližuje a přibližuje. Bergamaschi zvládli důležitý domácí souboj s Boloňou a po přestřelce získávají tři body. Atalanta vlétla do utkání aktivně a brzy si vytvořila dvougólový náskok, jenomže Boloňa nesložila zbraně, dokázala srovnat a o těsném vítězství domácích nakonec rozhodla trefa Matii Caldary.

Dá se říci, že to nejzajímavější se událo na začátku zápasu, během úvodní čtvrthodiny, kdy padly hned tři branky. Atalanta měla skvělý start do zápasu. Už po 180 sekundách dostal přesnou přihrávku do běhu a za obranu Conti a Da Costa poprvé inkasoval. Pravdou je, že Conti stál v lehkém ofsajdu, každopádně sudí hru pustili a branka byla uznána. A domácí dál útočili, po rychlé akci poslal ve vápně nadýchaný oblouček Petanga a Freuler z druhé vlny propálil Da Costu podruhé. Boloňa ale okamžitě vsítila kontaktní gól, když přízemní centr dopravil do sítě útočník Mattia Destro.

Následně tempo hry přeci jenom opadlo a jestli byl někdo lepším týmem, byla to možná překvapivě Boloňa. Větší držení míče však zápasy nevyhrává a platilo to i v tomto případě. Další zajímavé okamžiky přinesl až druhý poločas. V 61.minutě vybojoval balón Ladislav Krejčí, přihrál jej Džemailimu a ten zas Di Francescovi, který si ve vápně udělal prostor a přesnou ranou srovnal na 2:2. Pro Atalantu byla remíza málo, ale hosté hráli dobře. Rozhodl nakonec neubráněný rohový kop v 75.minutě. Cristanteho centr doplachtil až na kopačku Mattii Caldary a Da Costa znovu kapituloval. Vedení 3:2 už Bergamaschi ubránili a do tabulky získávají další tři body.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Eldarion

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele