36. kolo
13.05.2017 20:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Atalanta Bergamo - AC Milán 1:1

Atalanta to dokázala a po dlouhých šestadvaceti letech se vrací do evropských pohárů! Může za to remíza, kterou doma uhrála s AC Milán. Na konci první půle se o první branku postaral domácí bek Conti, jenže pár minut před koncem utkání srovnal na konečných 1:1 Gerard Deulofeu.

Atalanta věděla, že i remíza jí bude stačit, aby si pojistila trochu nečekanou účast v evropských pohárech. Na tu byli před sezonou pasováni právě hráči AC nebo jeho městského rivala. Do utkání poslal trenér Gasperini hráče jako Tolói, Grassi, Petagna, Kessié, Caldara nebo Spinazzola, zkrátka obvyklou sílu. AC hrálo s Romagnolim, Gómezem, Kuckou, Lapadulou nebo Susem a Deulofeem.

Právě mladý útočník AC, kterého by milánský klub rád udržel i po vypršení hostování, se velmi často hned od začátku setkával s balonem a zvýšenou pozorností svých soupeřů. Dalo by se ale říct, že Deulofeu byl na svou snahu něco s výsledkem udělat sám. Na opačné straně se po autu Spinazzoly do šestnáctky probil Andrea Petagna, jeho střela z voleje z ostrého úhlu ovšem nebyla přesná.

Atalanta pak uzamkla svého soka v obranné linii. Alejandro Gómez pálil z dvaceti metrů nepřesně. AC kontrovalo opět mladým Španělem. Gerard Deulofeu si z pravé strany navedl míč do šestnáctky a prudce vypálil, jenže Berisha byl na místě včas. Další na řadě byl pokus Alejandra Gómeze, jenž se ocitl sám před Donnarummou. Největší talent v řadách AC jej ale skvěle vychytal.

O minutu později už ale nestačil ani Donnarumma. Na levé straně dostal výbornou přihrávku rozběhnutý Spinazzola, jehož pokus Donnarumma jen vyrazil před sebe. Laxně ploužící se obránci AC zcela vypustili konec akce, což umožnilo hbitému bekovi Contimu dorazit balon do sítě!

Do druhé půle vešlo AC mnohem aktivněji. Po centru Kucky z pravé strany míč propadl až k Mariu Pašalićovi, který však minul odkrytou bránu! Brankář Donnarumma musel opět do akce po střele mladíka Bryana Cristanteho, který tvrdou ranou prověřil jeho schopnosti. Pašalić netrefil ani další centr, který mu naservíroval Suso. A tvrdou ranou neuspěl ani Franck Kessie.

AC cítilo šanci na vyrovnání, takže trenér Montella vyslal do hry Carlose Baccu místo Juraje Kucky. Po hodině hry pak tvrdě vypálil Franck Kessie, jehož projektil prolétl mezi dvěma hráči AC. Donnarumma musel vytáhnout parádní reflexy. Do akce musel s přibývajícím časem stále častěji také Berisha. Do skákajícího balónu se z hranice šestnáctky opřel Gianluca Lapadula.

Právě zkušený útočník tři minuty před koncem dobře roztáhl hru doleva, kde byl Gerard Deulofeu. Opakované záběry ukazují, že Deulofeu stál v ofsajdu, což sudí nezaregistrovali. I proto mohl mladý Španěl postupovat vpřed a nakonec s pomocí teče prostřelit brankáře Atalanty - 1:1.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele