1. kolo
20.08.2016 18:00 CET
4 : 0
(0:0)

Reportáž

Řím rozstřílel Udinese čtyřmi góly

První zápas sezony se v Itálii rozhodně povedl. První poločas duelu mezi římským AS a Udinese možná ještě mnoho ještě atraktivity nenabídl, ale poločas druhý ukázal čtyři góly. MEzi úspěšné střelce se zařadili Salah, Džeko a dvakrát skóroval Perotti.

AS Řím nastoupil do prvního zápasu sezony v nejsilnější možné sestavě. V týdnu jej čeká klíčové utkání v rámci předkola Ligy mistrů s Portem, na které se Vlci chtěli naladit pohodlnou výhrou. I proto trenér Spalletti nasadil hráče jako Strootman, Nainggolan, Džeko nebo Manolas. Prostor dostala i nová posila AS, kterou je brazilský bek Bruno Peres. Zebry nastoupily s mladým útočníkem Zapatou, kterého podporoval talentovaný záložník de Paul.

Pod pečlivým dohledem arbitra Di Bella se Vlci ujali dobývání obranného valu soupeře. První vážnější příležitost měl na svědomí Bruno Peres, který se chtěl ukázat před novými fanoušky. Zkušený hráč si navedl míč na svoji silnější pravačku a tvrdou střelou protáhl brankáře Karnezise. Na druhé straně se střelou pochlubil útočník Zapata. V patnácté minutě nechal Edin Džeko vzpomenout na loňskou a velmi nepodařenou sezonu. Po asistenci Mohameda Salaha ale minul odkrytou bránu a míč poslal vysoko nad! Útočníci Udinese obranu domácích příliš nezatížili a Řím se mohl soustředit na útočení. První poločas ale mnoho zajímavého nenabídl, takže diváci se odcházeli občerstvit značně nespokojeni.

Spokojený nebyl ani trenér Spalletti, který po nepovedené akci El Shaarawyho jen mávnul rukou. Krátce před koncem první půle se do šance dostal Belgičan Nainggolan, jehož hlavička skončila pouze v boční síti. Do druhého poločasu museli domácí mnohé změnit. Pomohla jim v tom zvýšená aktivita, kterou dodal mimo jiné Mohamed Salah. Egyptský útočník našel šajtlí na přední tyči nabíhajícího Nainggolana, který ale zakončení nezvládl. Deset minut po změně stran se ocitl zcela sám před brankářem Edin Džeko. Brankář Karnezis ale jeho pokus skvěle vytáhl mimo tři tyče.

Klíčový moment utkání nastal jen tři minuty poté když nevýrazného El Shaarawyho vystřídal Perotti. S jeho příchodem na hřiště začala hra AS dávat smysl. Edin Džeko si po hodině hry došel pro penaltu, kterou zahrával právě novic Perotti. Zkušený Argentinec poslal brankáře na druhou stranu a Řím konečně skóroval - 1:0. Domácí pokračovali v aktivním přístupu, který mohl pojistit stoper Manolas. Míč na hlavu řeckému obránci mladý talent Paredes, jenže brankář Karnezis byl na místě ve správný čas. Pátnáct minut před koncem fauloval Badu v pokutovém území Salaha a následnou penaltu opět bez problémů proměnil Diego Perotti.

Zběsilou poslední desetiminutovku načal Edin Džeko, který dopravil do sítě míč od Nainggolana. O pouhou minutu později se první branky nové sezony dočkal také aktivní Mohamed Salah, který sice první šanci neproměnil, ale dorážel prakticky do prázdné brány - 4:0. Ve zbylém čase už Zebry nedokázaly reagovat a podlehly domácímu týmu vysokým rozdílem.

Autor: Ondřej Pražák / gazzetta.it, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
KillSwitch

2-0 Salah, Džeko

Reagovat
KillSwitch

a Florenzi nebude hrať

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele