7. kolo
02.10.2016 20:45 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

AS Řím poráží Inter díky gólům Džeka a Manolase

Šlágr italské Serie A a jejího sedmého kola mezi domácím AS a hosty z Milána skončil šťastněji pro domácí Vlky. Ačkoli se nedá říct, že by Giallorossi byli jasně lepší, tři body patří jim. Hned na úvod se trefil kanonýr Džeko a domácí dlouho vedli. Před koncem sice srovnal Banega, ale rozhodnutí přinesla až hlavička Kostase Manolase.

Sedmé kole Serie A završil ostře sledovaný střet dvou tradičních týmů. Poslední dobou se sice Inter Milán ani AS Řím nebijí o titul, ale přesto jsou v jejich utkáních emoce i skvělé momenty. Inter Milán potřeboval setřást krutou porážku z Evropy, kterou utrpěl od české Sparty, AS chtělo naopak potvrdit pohodlnou výhru nad Astrou.

Trenér Luciano Spalletti nechal odpočívat vitálního čtyřicátníka Tottiho, jehož místo na hřišti zaujal trochu netradičně Alessandro Florenzi. Šanci ukázat se dostal i někdejší hráč Interu Juan Jesus. O góly se mělo starat trio Salah, Džeko a Perotti. Inter nastoupil opět bez Brozoviće, ale jeho útok byl neméně smrtelný. Banega, Perišić a Candreva, před nimi bomber Mauro Icardi.

Inter se neostýchal a domácí obránce hned od úvodu napadal. Branka však padla na opačné straně, protože už v páté minutě svou světlou chvilku prožil kritizovaný kanonýr Edin Džeko. Na pravé straně u vápna si udělal prostor obránce Bruno Peres, který našel před bránou právě zkušeného útočníka. Ten už měl úlohu hodně jednoduchou a nezaváhal - 1:0 pro Vlky.

Interu chvíli trvalo, než se dostal znovu do tempa - tak rychlou branku asi nečekal. O pár minut později scházelo hodně málo, aby Inter srovnal. Povedená rána Evera Banegy totiž skončila na tyči za zády brankáře Wojciecha Szczesnyho! Po akci Mohameda Salaha vyslal střelecký pokus Bruno Peres, ale ten neměl štěstí. A Evera Banegu záhy napodobil také rychlík ve službách AS, Mohamed Salah. I jeho projektil rozezvučel jen tyč!

Po půlhodině se málem Inter prosadil a srovnat mohl hráč, který prostředí Stadio Olimpico velmi dobře zná. Italský reprezentant Antonio Candreva ještě před pár měsíci nastupoval za městského rivala AS, Lazio. Teď už hájí barvy Interu a symbolicky se mohl prosadit právě proti AS. Zastihl jej totiž parádní centr ze strany a obránci AS mu nevěnovali moc pozornosti. Candrevovi se ale zakončení z voleje moc nepovedlo.

Na opačné straně také nechybělo mnoho. Diego Perotti vyslal poměrně zajímavý střelecký pokus a jeho technické zakončení jen těsně minulo tyč! A před odchodem do kabin se ještě povedlo zakončit Edinu Džekovi. Jeho ránu ale zkušený Slovinec Handanović vyřešil bez obtíží. Na rozuzlení jsme čekali až do druhé půle, ale nutno dodat, že fotbal to byl velmi rychlý a emocionálně nabitý.

AS se pokoušelo hned v zárodku utínat akce Interu, ale ne vždy mu to vyšlo. Ke střele se tak dostal chorvatský útočník Ivan Perišić, který otestovat reflexy polského brankáře Szczesnyho. Inter střídal nevýrazného Joaa Maria, který udělal prostor mladičkému záložníkovi Gnoukourimu. Byli to ale domácí, kterým se v těchto chvílích dařilo zakončit. Dlouhý pas od rohového praporku si našel vytáhlý Edin Džeko, který ale hlavou minul bránu.

Druhý poločas nenabízel takové tempo ani takové množství šancí, ale přesto bylo na hráčích vidět, jak jsou odhodláni zvítězit. Dlouho k tomu měli líže domácí, ale dvacet minut před koncem hosté srovnali výsledek i krok. Ever Banega se ukazuje jako výtečná posila pravidelně a dnes svůj výkon korunoval obehráním soupeře ve vápně AS a krásnou střelou do protipohybu polského brankáře - 1:1.

Vlci však okamžitě reagovali stejně. Stevan Jovetić, kterému v Miláně růže zrovna nekvetou, fauloval Bruna Perese. Standardní situace se ujal římský záložník Alessandro Florenzi, který krásným pasem na bližší tyč našel spoluhráče Kostase Manolase. Pro něj jako zkušeného hlavičkáře už bylo bonusem usměrnění balonu hlavou - 2:1. Edin Džeko mohl v závěru hlavou přidal ještě pojistku, ale proti byl skvělý Samir Handanović, který hlavičku protihráče vytáhl skvěle mimo!

Autor: Ondřej Pražák / football-italia.com, goal.com, onlajny.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
scr

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3-1

Reagovat
smazaný uživatel

Ked uz Inter na el sere tak nech im to aspon ide v lige nech da konecne dostanu do LM typujem: 1-2 Forza Inter

Reagovat
kopajda

ten co psal ten článek, to za prvé po sobě nečetl, za druhé vůbec neviděl zápas a za třetí snad ani poslední dva tři roky nic neslyšel o serii a

já jsem se asi díval na jinej zápas podle toho co tu čtu

bylo jasný že AS vyhraje a kdyby ne tak těch šancí co zahodili...děs

a tip eurofotbalu? výsměch

Reagovat
scr

No ty voe :) Clanek opravdu skvost.

Reagovat
kopajda

?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele