30. kolo
01.04.2017 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Džeko versus Empoli, 2:0

AS Řím bere důležité tři body z domácího utkání, hostující Empoli pro něj dnes nebylo soupeřem. O výhře domácích Vlků rozhodl dvěma góly kanonýr Edin Džeko, který opět dokázal, jak cennou součástí celku umí být.

Empoli se do Říma vydalo ve snaze konfrontovat několik starých známých a získat třeba nějaké body. AS je ale ve formě a trenér Spalletti si mohl dokonce dovolit experimenty v sestavě. Do té základní se dostali Rui, Fazio, Paredes, Perotti nebo Salah s Džekem, zatímco Empoli kontrovalo hráči jako Barba, Krunić, Croce, Skorupski nebo Thiam s Marilungem.

Dost práce mohl očekávat právě kmenový hráč AS, brankář Lukasz Skorupski. Toho hned na úvod vyzkoušel Edin Džeko coby nejlepší střelec svého týmu. Jeho ránu ale Skorupski parádně vyrazil na rohový kop. Empoli se pokoušelo absenci hvězd nebo kvality nahradit alespoň bojovností, z čehož plynulo mnoho standardních situací. Jinak ale první fáze hry nenabízela nic zajímavého.

Ve dvanácté minutě už se ale skóre měnilo, když Leandro Paredes rozehrál rohový kop na bližší tyč, kde jej prodloužil Antonio Rüdiger. Obránci Empoli posléze zapomněli na Edina Džeka, který dorazil balon do sítě - 1:0 pro domácí Vlky.

Pak tempo utkání opět opadlo a ani jeden tým se delší dobu nedokázal dostat byť jen do zajímavé šance. AS kontrolovalo utkání a dlouhou dobu se nemuselo cítit ohrožené, brankář Skorupski zase spolehlivě chytal šance nepřítele. Jako zneškodnil například akci, kterou zakončil kanonýr Edin Džeko. Po třiceti minutách si Omar El Kaddouri navedl míč na silnější nohu, jenže jeho rána z vápna mířila mimo.

Že by se diváci bavili fotbalem celých 45 minut, to se dnes rozhodně říct nedalo. Deset minut před koncem prvé půle přerušil nepříliš akční hru Radja Nainggolan, který se rozhodl vystřelit. Jenže belgický záložník a dnešní kapitán AS postrašil razantní střelou maximálně předplatitele vstupenek v sedmé řadě nad Skorupskiho bránou.

Hned po změně stran se Empoli vrhlo do útoku a málem si velmi brzo mohlo připsat cennou branku. Guido Marilungo totiž ve vápně tečoval balon a jen vynikající zákrok pozorného brankáře Szczesnyho zabránil hostům v obrovské radosti! Další rohový kop poslal Leandro Paredes na Rüdigera, který opět prodlužoval za sebe. Mohamed Salah však byl u míče později.

Krátce poté to už Římu vyšlo, protože nikým nestřežený Diego Perotti poslal krásný pas na zadní tyč, kde viděl Salaha. Egyptského hrdinu rovněž nikdo nestrážil, takže jen hlavičkoval na taktéž volného Edina Džeka. Zkušený útočník pak jen před brankářem Skorupskim poslal míč do sítě! Tím vstřelil svůj celkově 33. gól v sezoně ve všech soutěžích dohromady a překonal rekord Tottiho s Volkem.

Za tohoto stavu bylo pro Empoli ještě těžší s výsledkem něco udělat, naopak Řím mohl šetřit síly, hrát v klidu a myslet na pohárové derby s Laziem. Szczesnyho pozornost pak vyzkoušel Thiam, na druhé straně hlavičkoval osamocený Salah jen do břevna!

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele