21. kolo
22.01.2017 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Džeko rozhodl o třech bodech pro AS

Římané si doma protáhli vítěznou sérii a poradili si nejtěsnějším možným rozdílem s Cagliari. V hodně intenzivním utkání domácím stačila jediná uznaná branka, kterou měl na svědomí Bosňan Edin Džeko.

Řím je na půdě Olympijského stadionu k neporažení a dnes měl další důvod k tomu, aby svou dobrou sérii protáhl o jeden zápas. Přivítal Cagliari, které pro něj mělo být velkým soupeřem. V jeho dresu totiž řádí nejeden někdejší hráč AS a takový Marco Borriello už si brousil zuby. I na straně domácích se pohyboval jeden hráč, který má k Sardínii dobrý vztah. Radja Nainggolan, který v současné době táhne AS.

V domácím dresu Nainggolan samozřejmě nastoupil a měl pomáhat především Edinu Džekovi, který opět padá do útlumu. Kromě něj byli na trávníku oslabeného AS také Emerson, Manolas, Fazio, Peres nebo Perotti. Hosté vsadili na Alvese, Islu, Tachtsidise nebo Pisacaneho s Rafaelem a Fariasem.

Juventus v neděli v poledne vyhrál, čímž zase odskočil Římanům, navíc se dařilo i Neapoli, která byla před utkáním AS na druhé příčce o skóre. AS proto potřebovalo vyhrát. Nezačalo ale úplně dobře, protože hosté spustili hned od začátku rychlý kolotoč přihrávek a pokoušeli se o střelbu. Jednu ránu Fariase dokonce zastavoval Daniele De Rossi rukou, což sudí Guida přešel. AS se ale jen těžko vzpamatovávalo z rychlé a agresivní hry hostí.

Postupem času se AS dostávalo k míči stále častěji, z čehož rezultovala šance Džeka z úhlu. Právě po jeho další akci málem zakončoval na penaltě čekající Strootman, ale obrana hostí dnes působila jistě. Po rychlé akci Džeka se míč dostal na straně k Peresovi, jehož centr žalostně nezpracoval na vápně volný Perotti! Standardní situaci v 18. minutě si vzal pod svá křídla Bruno Peres, ale nebyl to jeho nejlepší nápad. Do vápna mířil také Strootmanův centr, jenže hráči AS dnes nestáli příliš šťastně.

Diváci se ve Věčném městě rozhodně nemohli nudit, protože minimálně tempo utkání bylo hodně vysoké. A příspívaly k tomu oba týmy. Po dalším pasu od Perese se pro míč marně natahoval vysoký Edin Džeko, který jen o pár kroků nedosáhl. Po dalším krásném pasu za obranu od Daniela De Rossiho obránci Cagliari nezaregistrovali rychlý pohyb Džeka, který však sám před brankářem Rafaelem těčoval míč jen do něj!

Ani nástup do druhé půle se domácím moc nepovedl a tahali za kratší konec. Až deset minut po změně stran, kdy měla obrana Vlků několikrát na mále, stačil jeden krásný centr Antonia Rüdigera ze strany. Jeho adresátem byl Edin Džeko, který přetačil menší strukturu Murrua a prosadil se tečí pod břevno - 1:0.

Prosadit se pokoušel i někdejší hráč Cagliari Radja Nainggolan, jehož rána z pětadvaceti metrů ale mířila hodně nad bránu. Dvacet minu před koncem utkání uzmul míč špatně rozehrávajícím hostům Diego Perotti, lehce pronikl do vápna a z úhlu pálil, jenže brankář Rafael se vytáhl.

Na Džekovu dorážku o pár minut později sice nestačil, ale vadit mu to nemuselo - pomezní sudí Džekovi správně odpískal ofsajd. Další skvělou šanci Džeko poslal do brankáře Rafaela a dobíhající Bruno Peres z metru mířil mimo! Nainggolanovu ránu Rafael zlikvidoval, Džeko pak trefil břevno! Poslední akcí Cagliari byla červená karta pro Joaa Pedra za faul na Kevina Strootmana.

Autor: Ondřej Pražák

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pokud nejsou hráči ASŘ hloupí, tak to uhrají na hcskovovou remízu, je tam pěkný kurz , samo , že je vyžší jak na výhru o 2 goly nebo klasickou jedničku.

Reagovat
smazaný uživatel

Kurz 4.

Reagovat
Frantszek

2-1 (Kev, Diego-Farias)

Reagovat
Houfi

Jednicka to bude, ale nebylo by to AS, aby si to nejak nezkomplikovalo..prani 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele