24. kolo
11.02.2017 20:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Fiorentina si pohrála s Udinese rozdílem tří branek

Fiorentina slaví důležité body, které vyválčila v jediném duelu sobotního programu. Udinese se sice nenechalo obehrát snadno a samo způsobilo Viole nemalé ztráty, ale gól jí nedokázalo dát ani jeden.

V sobotu večer bylo na programu italské Serie A jen jedno jediné utkání, jehož účastníky byla toskánská Fiorentina s Udinese. Domácí trenér Paulo Sousa potřeboval body jako sůl a rozhodl se pro standardní rozestavení. V obraně byli Astori, Gonzalo Rodríguez a Tomović, do hry se dostali i Badelj, Chiesa nebo Bernardeschi. Na hrot se místo nedoléčeného Nikoly Kaliniće postavil Khouma Babacar.

Ani Udinese nepřijelo jenom bránit a chtělo získat co možná největší počet bodů. Od prvních minut hráli například Widmer, Danilo, Felipe, Samir, Jankto nebo Zapata. Více akce ale byo na opačné straně, protože Fiorentina do utkání vstoupila rozhodně a jasně. Udinese častokrát nestačilo rozehrávat, domácí jej napadali velmi záhy a ihned rozjížděli kombinaci směrem k bráně.

Jako první se krásnou ranou pokusil změnit skóre Khouma Babacar, ale s jeho zakončením neměl brankář Orestis Karnezis žádné potíže. De Paul se občas na opačné straně snažil vymyslet zajímavý pokus, který by mohl skončit u Théréaua nebo Zapaty, ale s tím si obránci Violy dokázali poradit.

Khouma Babacar dostal nabídku k zakončení, ale netrefil právě přesně. Ostatně, nepřesnosti byly hlavním důvodem, proč jsme se nedočkali žádné větší šanci a v úvodu se hrálo bez branek. Platilo to až do 41. minuty, ve které se konečně domácí barvy dočkaly. Federico Bernardeschi znovu ukázal svůj tah na bránu, když se dostal přes obránce a z větší vzdálenosti pálil do břevna! Odražený míč skončil u nohou Valera, terý v pádu zasunul balon do sítě - 1:0!

Ihned po změně stran se ale Udinese mohlo radovat z gólu. Málem. De Paul poslal ze strany krásný pas do pokutového území, na něj si naskočil Badu, jenže jeho hlavičku z bezprostřední blízkosti brankář Tatarusanu vyrazil! Od té doby se delší čas nic nestalo, ale po hodině hry se muselo Viole opět hodně ulevit. Z větší vzdálenosti trefil míč Khouma Babacar a opřel jej o záda obránce Samira tak nešťastně, že brankář Karnezis nedokázal reagovat.

Celý souboj byl definitivně rozhodnut deset minut před koncem utkání, když si obránce Samir chránil před míčem obličej a trefil balon rukou. Sudí mu ukázal žlutou kartou, ale především měli domácí šanci kopat pokutový kop. K němu se postavil mladík Federico Bernareschi a bez větších potíží rozšířil svou sbírku gólů. Možná trochu kruté pro hosty, ale Fiorentina byla nepopiratelně lepší.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele