26. kolo
27.02.2017 20:45 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

ACF Fiorentina - Turín FC 2:2

Fiorentina chtěla dát zapomenout na zpackané utkání s Mönchengladbachem a proti Turínu získat všechny body, ovšem stalo se přesně to, co si domácí příznivci nepřáli. Viola vpodstatě výkon zopakovala, znovu ztratila dvoubrankový náskok a nakonec jen díky dvěma brankám Belottiho remizovala 2:2.

A domácí začali lépe a už po osmi minutách se ujali vedení. Na malém vápně nejprve pohotově zakončoval Borja Valero, jeho pokus ale Hart vyrazil a nakonec se ujala až bezprostřední dorážka Riccarda Saponary. O několik minut později měl na kopačce druhý gól Milić, výbornou práci odvedl Joe Hart, který rychle vyběhl a pokus Miliče na hranici vápna zmařil. Anglický brankář ve službách Granaty byl ústřední postavou poločasu a zejména díky jeho zákrokům zůstával rozdíl obou soupeřů jen jednogólový. Ve 33.minutě předvedl další fantastický zákrok proti Tellovi i vzápětí proti Kalinićovi.

Ale Fiorentina pokračovala v náporu a nakonec i Hart byl bezmocný. Po rohovém kopu se vyšrouboval nejvýše do vzduchu Nikola Kalinić a hlavou zvýšil už na 2:0. Ještě na začátku druhého poločasu nic nenasvědčovalo tomu, že by se Granata měla dostat zpět do utkání. Viola byla i nadále lepší a Saponara byl blízko třetí brance, která by dost možná celé utkání rozhodla. Jeho zakončení z malého vápna skončilo těsně vedle tyče.

Tři body se pro Fiorentinu přiblížili i v 62.minutě, kdy byl v její neprospěch nařízen pokutový kop. Ve vápně byl faulován Boyé, ale Belotti nařízenou penaltu poslal do břevna, takže skóre zůstávalo neměnné. Platilo to ale jen tři minuty. Fiorentina se vůbec nepoučila z chyb z předchozích zápasů a nechala soupeře zbytečně hrát, což mělo za následek vyrovnání. Zkušený Moretti vrátil balón na střed malého vápna, kde hlavou rozvlnil síť penaltový hříšník Andrea Belotti. Toro bylo zpátky v zápase a Fiorentině se vracelo trauma z evropské ligy. Pět minut před koncem vykouzlil parádní přihrávku Baselli a Belotti sám před Hartem opět nezaváhal a srovnal na konečných 2:2.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Sasha

není na co čekat, Sousa musí pryč a včera bylo pozdě

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele