22. kolo
29.01.2017 15:00 CET
3 : 3
(1:0)

Reportáž

ACF Fiorentina - Janov CFC 3:3

Pořádně divoké utkání se odehrálo ve Florencii. Fiorentina vedla 2:0 a poté ještě 3:2, ale Janov pokaždé dokázal vyrovnat. Grifové nebyli zdaleka lepším týmem, ale za zlepšení ve druhém poločase si konečnou remízu 3:3 asi zasloužili. Dvakrát se prosadil útočník hostů Giovanni Simeone.

Na Artemio Franchi se na branku nečekalo dlouho, pouze čtvrthodinu. Josip Iličič nacentroval směrem na zadní tyč tak dobře, že právě od ní skončil balón v síti. Jen o minutu později se na branku Grifů valila další pohroma, ale ránu Chiesy zastavila branková konstrukce. Viola měla více ze hry, Janov její obranu prakticky vůbec nezaměstnával. Před koncem prvního poločasu vyzkoušel Lamannovu pozornost z volného přímého kopu Iličič, ale druhá změna skóre už se v první pětačtyřicetiminutovce neudála.

Brankový koncert se naplno rozjel až po změně stran. V 50. minutě se ujala přesná Chiesova střela zpoza vápna a Fiorentina vedla už 2:0. Možná až v této době Janov pochopil, že pasivitou rozhodně ničeho nedosáhne, a tak se začal více snažit. Přežil sice ještě šanci Iličiče z 54. minuty, ale pak sám udeřil. Giovanni Simeone před vyběhnutým Tatarusanuem jen tak píchl do míče a byl z toho snižující gól. A vzápětí přišel další šok. Artemio Franchi zmrazil vyrovnávací brankou Hiljemark. Ten využil pěkné akce na hranici ofsajdu a ještě lepší Simeoneho přihrávky.

Po hodině hry byl výsledek nerozhodný 2:2, a to se pochopitelně Fiorentině nelíbilo. Její odpověď byla okamžitá, Nikola Kalinić si ve vápně udělal prostor a přízemní střelou na zadní tyč vrátil vedení na stranu Violy.

Janov se každopádně díky předchozím dvěma brankám přesvědčil, že ofenzíva není nic špatného a snažil o opětovné vyrovnání. Šance se naskytla pět minut před koncem, kdy po velkém závaru zahrál Bernardeschi ve vápně rukou a sudí odpískal pokutový kop. Pro Bernardeschiho navíc následovala červená karta. To ale nebylo tolik důležité, mnohem důležitější byla suverénně proměněná penalta v podání Giovanniho Simeoneho! Janov dokonce vycítil šanci na tři body, ale to by asi chtěl příliš. Utkání skončilo smírem 3:3.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pánové čutálisti z Fiorentiny vposledním kole doma jste dali nažrat sázkovkám, ted jsou na řadě sázkaři.

Reagovat
Eldarion

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Sazkovky vzdy vyhraji nemame na ne mozna tak 1 ze 100

Reagovat
smazaný uživatel

Proto sazim radsi vyssi kurzy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele